Αυτό που είχε διαρρεύσει πριν περίπου τέσσερις μήνες, σήμερα επιβεβαιώνεται με κάθε επισημότητα, μιας και σήμερα η Nissan Αγγλίας αφαίρεσε από τους καταλόγους της το Pulsar, καθώς η ιαπωνική εταιρία έχει σταματήσει την παραγωγή του μοντέλου στο εργοστάσιο της στην Βαρκελώνη από τον Ιούλιο.

Ο λόγος είναι το υψηλό κόστος παραγωγής, καθώς και οι χαμηλότερες -από τις αναμενόμενες- πωλήσεις του. Μιλώντας για αυτές, η Nissan είχε στόχο τις 80.000 πωλήσεις ετησίως, αλλά ακόμα και την πρώτη πλήρη χρονιά διάθεσης του, αυτές δεν ξεπέρασαν τις 45.000 μονάδες, για να ακολουθήσει το 2016 με περίπου 35.000 και το 2017 με 27.000 μονάδες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι συνολικές του πωλήσεις τα 3,5 χρόνια που βρίσκεται στην αγορά (περίπου 120.000) είναι σχεδόν οι μισές που καταφέρνει σε ένα χρόνο το Qashqai. Η Nissan έχει παράξει έναν σεβαστό αριθμό αυτοκινήτων, ώστε να έχει στοκ μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς, όπου και θα το καταργήσει και από τις υπόλοιπες αγορές.

Το Pulsar ήρθε με μεγάλες φιλοδοξίες, με σκοπό να “χτυπήσει” τα Volkswagen Golf, Ford Focus, Opel Astra κλπ μοντέλα του C-segment, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Ίσως αυτός ήταν και ο λόγος που η ιαπωνική εταιρία δεν έβγαλε στην παραγωγή του Pulsar Nismo.