Η τσέχικη εταιρία συνεχίζει το teasing του νέου Kodiaq RS, δίνοντας μας ένα αρκετά αποκαλυπτικό video. Το μοντέλο είναι το πρώτο SUV που φοράει το RS λογότυπο, το οποίο είναι νέο, ενώ είναι επίσης το πρώτο μοντέλο της μάρκας που προσφέρεται στάνταρ με LED φωτιστικά σώματα.

Ακόμα στο εσωτερικό θα υπάρχει ο ολοκαίνουργιος ψηφιακός πίνακας οργάνων, καθώς επίσης και το σύστημα Dynamic Sound Boost. Αυτό είναι ένα σύστημα που ενισχύει τεχνητα τον ήχου κινητήρα για να τον κάνει πιο “ζωηρό”. Ο ήχος τροποποιείται ψηφιακά, ανάλογα με το πρόγραμμα οδήγησης. Το Kodiaq RS θα παρουσιαστεί επίσημα τον επόμενο μήνα στην έκθεση του Παρισιού, και τον περασμένο Ιούνιο έγινε το ταχύτερο 7-θέσιο SUV στο Nürburgring Νordschleife με χρόνο 9:29.84.

Η γρήγορη έκδοση του Kodiaq θα προσφέρεται τόσο σε πενταθέσια, όσο και σε επταθέσια εκδοχή, ενώ κάτω από το καπό του θα υπάρχει αποκλειστικά ένας κινητήρας πετρελαίου. Αυτός είναι ο 2.0 BiTDI twin-turbo, που φορά και το Tiguan, απόδοσης 240 ίππων και 500 Nm ροπή, ενώ σχεδιαστικά θα έχει σπορ στοιχεία, όπως επιθετικούς προφυλακτήρες, μεγάλες ζάντες και αεροτομή.

Ο κινητήρας θα συνδυάζεται με αυτόματο διπλόδισκο κιβώτιο ταχυτήτων και σύστημα τετρακίνησης, επιταχύνοντας από τα 0-100 χλμ/ώρα σε 6,5 δευτ., με την τελική να φτάνει τα 240 χλμ/ώρα. Εκτός από τα αναβαθμισμένα φρένα, το Kodiaq RS θα έχει χαμηλότερη, πιο σφιχτή ανάρτηση, καθώς και ελαφρώς αναβαθμισμένο αεροδυναμικό body kit για μεγαλύτερη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες.