Διέρρευσε μια σειρά επίσημων φωτογραφικών του Vision iNEXT Concept λίγες ημέρες προτού η BMW το παρουσιάσει επίσημα. Το πρωτότυπο μας δείχνει ένα μοντέλο παραγωγής που θα κυκλοφορήσει το 2021, με τη νέα τεχνολογική ναυαρχίδα της γερμανικής εταιρίας, να ενσωματώνει όλες τις σημαντικές στρατηγικές καινοτομίες σε ένα όχημα προδιαγραφών δρόμου.

Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Dingolfing, με το μοντέλο παραγωγής να αναμένεται να ονομαστεί i9 και να χει αυτονομία έως 700 χλμ, μιας και θα διαθέτει τις νέες μπαταρίες -πέμπτης γενιάς- που ετοιμάζει η BMW, που θα έχουν χωρητικότητα από 60 έως 120 kWh.

Θα εξοπλίζεται με αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 4. Εκπρόσωπος της BMW δήλωσε πως θα έχει την μορφή και το μέγεθος ενός X5, αλλά θα έχει εντελώς διαφορετικό εσωτερικό και θα μπορεί να μεταφέρει με άνεση πέντε επιβάτες, ενώ θα φέρει νέες δυνατότητες συνδεσιμότητας στο εσωτερικό, που θα συναντάμε για πρώτη φορά σε μοντέλο μαζικής παραγωγής.

Το πρωτότυπο έχει φουτουριστικό σχεδιασμό με λεπτά LED φωτιστικά σώματα, κάμερες αντί για πλαϊνούς καθρέπτες και στο εσωτερικό συναντάμε ορθογώνιο τιμόνι, ψηφιακό πίνακα οργάνων και μια τεράστια οθόνη στο κέντρο του ταμπλό. Επίσης υπάρχει γυάλινη πανοραμική οροφή, ξύλινα και μαρμάρινα διακοσμητικά όπως επίσης δερμάτινες επενδύσεις και μεταλλικές λεπτομέρειες.