Στο περιθώριο της σημερινής παρουσίασης του E-Tron, η Audi επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά ότι ετοιμάζει μέχρι το 2025 να κυκλοφορήσει 20 ηλεκτροκίνητα μοντέλα, με τα 12 εξ’αυτών να είναι αμιγώς ηλεκτρικά, στοχεύοντας στις 800.000 πωλήσεις.

Και αυτό παρότι το παρελθόν της εταιρίας σε ηλεκτροκίνητες εκδόσεις (λέγε με A1 e-tron, e-tron Spyder και A3 e-tron) ήταν παταγωδώς αποτυχημένο. Με το E-Tron, όμως, η γερμανική εταιρία ανοίγει νέα σελίδα, και ευελπιστεί με το SUV να κατακτήσει το μερίδιο αγοράς που θέλει.

Μετά την κυκλοφορία του μοντέλου, στα τέλη του τρέχοντος έτους, η Audi θα παρουσιάσει το 2019 την έκδοση παραγωγής του e-tron Sportback, για να ακολουθήσει έναν χρόνο αργότερα και σε Avant έκδοση αμαξώματος.

Τα 12 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της Audi θα βασιστούν σε τέσσερις πλατφόρμες, μια εκ των οποίων θα είναι η MEB του VW Group, και μια άλλη θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Los Angeles στα τέλη Νοεμβρίου, μέσω ενός νέου concept, το οποίο θα ονομαστεί E-Tron GT και πιθανότατα θα είναι η Porsche Taycan με τα σήματα της Audi.