Πριν ακριβώς ένα μήνα, η Lamborghini παρουσίασε την Aventador SVJ, δηλαδή την ανανεωμένη έκδοση της SV, μετά την ανανέωση του μοντέλου, της Aventador S. Οι παραδόσεις του αυτοκινήτου θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2019 (με τιμή από €349.116, χωρίς τους φόρους κάθε χώρας), και πριν λίγες ημέρες η ιταλική εταιρία παρουσίασε τον πιο άγριο “ταύρο” σε επιλεγμένους δημοσιογράφους στην Πορτογαλία και στην πίστα του Estoril.

Η Aventador SVJ είναι η πιο hardcore Lamborghini που έχει παραχθεί, με τον ατμοσφαιρικό 6,5-λίτρων V12 κινητήρα της να αποδίδει 770 άλογα και 720 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται στον δρόμο από όλους τους τροχούς, μέσω του 7-τάχυτο αυτόματου κιβωτίου (ISR) μονού συμπλέκτη, το οποίο έχει εξελιχθεί για ταχύτερη απόκριση.

Το αυτοκίνητο ζυγίζει μόλις 1.525 κιλά (στεγνό), και επιταχύνει από τα 0-100 χλμ/ώρα σε 2,8 δευτ., από τα 0-200 χλμ/ώρα σε 8,6 δευτ., με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 350 χλμ/ώρα. Για την επιβράδυνση της φροντίζουν οι κεραμικοί δίσκοι, και για να ακινητοποιηθεί από τα 100 χλμ/ώρα kph) χρειάζεται μόλις 30 μέτρα.

Επίσης διαθέτει τις ενεργές αεροδυναμικές λύσεις του ALA (Aerodinamica Lamborghini Attiva), το οποίο βρίσκεται στην δεύτερη γενιά του. Έτσι, οι μηχανικοί της εταιρίας έχουν αυξήσει την παραγόμενη κάθετη δύναμη κατά 40% σε σχέση με την “απλή” Aventador και παράλληλα έχουν μειώσει την αντίσταση του αέρα (drag) κατά 1%.

Ακόμα το ιταλικό supercar διαθέτει σύστημα τετραδιεύθυνσης (LRS), με την Lamborghini να εξοπλίζει την SVJ με νέα ελαστικά Pirelli P Zero Corsa, ειδικά εξελιγμένα για το αυτοκίνητο.