Και η Skoda συνεχίζει το teasing του Kodiaq RS

Σχετικά άρθρα

Η Skoda, αφού μας έχει δείξει στοιχεία του εξωτερικού σχεδιασμού και επίσημα σκίτσα του νέου Kodiaq RS, σήμερα δίνει τρεις νέες φωτογραφίες αποκαλύπτωντας μας το εσωτερικό της γρήγορης έκδοσης του SUV της.

Το τσέχικο μοντέλο εφοδιάζεται με νέα bucket καθίσματα, τα οποία είναι επενδυμένα με alcantara και δέρμα, ενώ διαθέτουν κόκκινες ραφές για αντίθεση και φυσικά το νέο λογότυπο RS. Οι κόκκινες λεπτομέρειες υπάρχουν τόσο στις επενδύσεις στις πόρτες, όσο και στο τιμόνι και τον λεβιέ των ταχυτήτων.

Το νέο Kodiaq RS αναμένεται να παρουσιαστεί σύντομα, ώστε να κάνει το ντεμπούτο του τον επόμενο μήνα στην έκθεση του Παρισιού. Ακόμα, διαθέτει νέους -πιο επιθετικούς- προφυλακτήρες εμπρός και πίσω και ζάντες 20 ιντσών, οι οποίες “κρύβουν” μέσα τους τα ευμεγέθη φρένα. Ακόμα, το μοντέλο είναι το πρώτο SUV που φοράει το RS λογότυπο, το οποίο είναι νέο, ενώ είναι επίσης το πρώτο μοντέλο της μάρκας που προσφέρεται στάνταρ με LED φωτιστικά σώματα.

Η γρήγορη έκδοση του Kodiaq θα προσφέρεται τόσο σε πενταθέσια, όσο και σε επταθέσια εκδοχή, ενώ κάτω από το καπό του θα υπάρχει αποκλειστικά ένας κινητήρας πετρελαίου. Αυτός είναι ο 2.0 BiTDI twin-turbo, που φορά και το Tiguan, απόδοσης 240 ίππων και 500 Nm ροπή, ενώ σχεδιαστικά θα έχει σπορ στοιχεία, όπως επιθετικούς προφυλακτήρες, αεροτομή και χρωμιωμένες διπλές απολήξεις για την εξάτμιση.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με αυτόματο διπλόδισκο κιβώτιο ταχυτήτων και σύστημα τετρακίνησης, επιταχύνοντας από τα 0-100 χλμ/ώρα σε 6,5 δευτ., με την τελική να φτάνει τα 240 χλμ/ώρα. Εκτός από τα αναβαθμισμένα φρένα, το Kodiaq RS θα έχει χαμηλότερη, πιο σφιχτή ανάρτηση, καθώς και ελαφρώς αναβαθμισμένο αεροδυναμικό body kit για μεγαλύτερη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες. Να θυμίσω ότι τον περασμένο Ιούνιο έγινε το ταχύτερο 7-θέσιο SUV στο Nürburgring Νordschleife με χρόνο 9:29.84.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η θρυλική TWR επιστρέφει και teasάρει το αυτοκίνητο της

Ένα από τα πιο διάσημα ονόματα μηχανολογίας στο κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η TWR, θα ξεκινήσει μια νέα ζωή ως κατασκευαστής bespoke αυτοκινήτων. Η...