Ποιος είπε πως όταν οδηγείς δεν μπορείς να χάνεις κιλά; Ο Nasser Al Shawaf, ένα εφευρέτης από τη Σαουδική Αραβία, δημιούργησε το πρώτο αυτοκίνητο παγκοσμίως που μπορεί να κάνει τον οδηγό του να καίει θερμίδες ενώ το οδηγεί.

Ο Al Shawaf συνεργάστηκε με την ολλανδική εταιρία BPO και δημιούργησε το FitCar PPV Prototype 2 που αντί για πεντάλ έχει πηδάλια ποδηλάτου. Εξωτερικά μοιάζει με ένα απλό Audi A4 Avant αλλά στο εσωτερικό τα πηδάλια του ποδηλάτου είναι συνδεδεμένα με τον υπολογιστή του αυτοκινήτου που ανάλογα με το πόσο γρήγορα ή αργά τα κινεί, τόσο γρήγορα ή αργά πηγαίνει και το αυτοκίνητο, μιας και ο εγκέφαλος ρυθμίζει αναλόγως τις στροφές του 2,0-λιτρου TFSI κινητήρα που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Το σύστημα διαθέτει τρία προγράμματα λειτουργίας. Σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης έχει την επιλογή Drive Slow, ενώ στον αυτοκινητόδρομο την επιλογή Drive Fast. Όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο και ο οδηγός θέλει να κάνει ποδήλατο, τότε επιλέγει το πρόγραμμα No Drive που αποσυνδέει τα πηδάλια από την πεταλούδα του γκαζιού. Τα πηδάλια μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να έχουν διαφορετική σκληρότητα, ενώ το πεντάλ του φρένου έχει αντικατασταθεί από ένα χειρόφρενο.

Η εταιρία έχει κατοχυρώσει το εν λόγω σύστημα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, ενώ αναφέρει πως αν ο οδηγός γυρνά για 30 λεπτά τα πηδάλια, καταναλώνει 300 θερμίδες.