Στις αρχές του μήνα, η BMW παρουσίασε δύο καμουφλαρισμένα πρωτότυπα των X3 M και X4 M κατά τη διάρκεια των αγώνων DTM στο Nurburgring, δίνοντας παράλληλα κάποιες πληροφορίες για τις M εκδόσεις των νέων X3 και X4.

Μιλώντας κυρίως για τον κινητήρα, κάτω από το καπό των δύο μοντέλων θα υπάρχει ένας νέος 3,0-λιτρος εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας με τεχνολογία M TwinPower Turbo και ιδιαίτερη ευστροφία, απόδοσης 450 ίππων.

Όπως συμβαίνει με όλα τα M μοντέλα της γερμανικής εταιρίας, λίγους μήνες μετά την παρουσίαση των X3 M και X4 M θα ακολουθήσει η Competition έκδοση τους. Και ενώ στα υπόλοιπα Μ μοντέλα της BMW η αύξηση της ιπποδύναμης στην Competition έκδοση είναι 20 με 25 άλογα, σύμφωνα όμως με τον Frank van Meel ο νέος κινητήρας των X3 M και X4 M έχει περισσότερα περιθώρια.

Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα η έκδοση Competition Package τους θα αποδίδει 500 άλογα, με το 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνουν σε λιγότερο από 5 δευτ., έχοντας τελική ταχύτητα 250 χλμ/ώρα, ηλεκτρονικά περιορισμένη. Το Competition Package θα έχει ακόμη σκληρότερη ανάρτηση με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, πιο επιθετικές ρυθμίσεις στα συστήματα πρόσφυσης, ακόμη μεγαλύτερα φρένα και ζάντες 20″.

Τόσο η X3 M, όσο και η X4 Μ θα παρουσιαστούν προς τα τέλη του 2018, ενώ οι Competition Package εκδόσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους μερικούς μήνες αργότερα.