Όπως ανακοίνωσε η VW θα προχωρήσει στην απλοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας των μοντέλων της σε όλα τα εργοστάσια της, έτσι ώστε έως το 2025 η παραγωγικότητα να αυξηθεί κατά 30%, αλλά και να εξοικονομηθούν έως και 2,6 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με Andreas Tostmann, υπεύθυνος παραγωγής της VW, τα εργοστάσια της γερμανικής εταιρίας θα πρέπει άμεσα να γίνουν “ταχύτερα, πιο λιτά και πιο παραγωγικά” ώστε να επιτευχθούν οι δύο παραπάνω στόχοι, μιας και οι κατασκευαστικές διαδικασίες θα πρέπει να εξομαλυνθούν, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν τα χρηματικά ποσά που δαπανώνται ανά αυτοκίνητο στην παραγωγική αλυσίδα.

Η Volkswagen βρίσκεται σήμερα στο μεσαίο επίπεδο σε σύγκριση με τους σημαντικότερους ανταγωνιστές μας, όσον αφορά το κόστος παραγωγής και εργασίας, καθώς και τα περιθώρια κέρδους, καθιστώντας δυσχερέστερες τις καθυστερημένες επενδύσεις,

Γι ‘αυτό και τώρα εισάγουμε ομοιόμορφες δομές σε όλα τα εργοστάσια μαζί με ομοιόμορφους και συγκρίσιμους βασικούς δείκτες απόδοσης,

δήλωσε ο Tostmann.

Παράλληλα η VW σχεδιάζει να προχωρήσει σε μείωση των επενδύσεών της κατά 1,5 δισ. ευρώ, λαμβάνοντας “οριζόντια μέτρα” σε όλα τα εργοστάσια κατασκευής οχημάτων της. Ένα μέτρο είναι η επαναχρησιμοποίηση των υφιστάμενων μηχανημάτων και η τυποποίηση της παραγωγής, ενώ ένα άλλο είναι πως όλα τα εργοστάσια της VW θα συμμετέχουν στην ανάπτυξη και στην παραγωγή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της VW που θα βασίζονται στην πλατφόρμα MEB.