Η FCA ανακοίνωσε την ανάκληση 34.300 Alfa Romeo Giulia και Stelvio στις ΗΠΑ επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να σβήσει ο 2,0-λιτρος κινητήρας, αλλά και να προκληθεί πυρκαγιά.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στον τετρακύλινδρο 2,0-λιτρο κινητήρα και όπως αναφέρει η εταιρία, πιθανά προβλήματα στην καύση μπορεί να προκαλέσουν την αύξηση της θερμοκρασίας στον καταλυτικό μετατροπέα, ο οποίος μπορεί να διαθέτει ανεπαρκή προστασία από υπερθέρμανση. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει ζημιά στη καλωδίωση, καθώς και σε άλλα εξαρτήματα στην περιοχή στην οποία βρίσκεται τοποθετημένος ο καταλύτης. Αποτέλεσμα αυτών είναι να προκληθεί το σβήσιμο του κινητήρα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε τροχαίο ατύχημα.

Επίσης η εταιρία δηλώνει πως σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να ανάψει η ενδεικτική λυχνία βλάβης του κινητήρα, ο οποίος ενδέχεται να να λειτουργεί με τραχύτητα, προκαλώντας προσωρινή απώλεια ισχύος. Επίσης, μπορεί να παρατηρηθεί μυρωδιά καμένου πριν από το σβήσιμο του κινητήρα ή ακόμα και φωτιά κάτω από το καπό.

Μηχανικοί της Alfa Romeo θα εξετάσουν τα επηρεαζόμενα οχήματα , εγκαθιστώντας σε αυτά νέο λογισμικό στο σύστημα ελέγχου του κινητήρα που θα προσαρμόσει τη ροή έκχυσης του καυσίμου ώστε να αποφευχθούν πιθανά προβλήματα καύσης που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τα παραπάνω προβλήματα.