Νέες φωτογραφίες της Toyota Corolla και Corolla Touring Sports

Σχετικά άρθρα

Πριν επτά μήνες, η Toyota αποκάλυψε στην έκθεση της Γενεύης τη νέα γενιά του hatchback της, το οποίο τότε παρουσιάστηκε ως Auris. Και ενώ θα περίμενες το νέο ιαπωνικό hatchback να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη λίγους μήνες μετά, αυτό δεν θα γίνει μέχρι τον επόμενο Ιανουάριο. Όχι, όμως, με το όνομα Auris, καθώς το μοντέλο δεν θα ονομάζεται πλέον έτσι στην Ευρώπη, επαναφέροντας παγκοσμίως το όνομα Corolla σε όλη τη γκάμα εκδόσεων (Hatchback, Sedan, Wagon) του Auris.

Με αυτό τον τρόπο η ιαπωνική αξιοποιεί τα παγκόσμια διαπιστευτήριά του ονόματος Corolla, το οποίο είναι το best-seller μοντέλο στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας, μιας και έχει πουλήσει περισσότερα από 45 εκατ. αυτοκίνητα από το 1966 έως και σήμερα. Το όνομα Auris θα σταματήσει να υφίσταται με την παρουσίαση της νέας γενιάς Corolla, στις αρχές του 2019.

Στην έκθεση του Παρισιού, που ανοίγει τις πύλες της σε λίγες ώρες, θα γίνουν -πρακτικά- τα αποκαλυπτήρια της έκδοσης παραγωγής του μοντέλου, και γι’αυτό η εταιρία δίνει μερικές ακόμα φωτογραφίες του hatchback και το station wagon μοντέλου.

H νέα Corolla βασίζεται στην TNGA πλατφόρμα (Toyota New Global Architecture), μετά το Prius και το C-HR, έχοντας νέο και όμορφο σχεδιασμό. Έχει μεγαλύτερο μήκος από τον προκάτοχό του, ενώ είναι και ελάχιστα πιο χαμηλό, ενώ υιοθετεί ένα σημαντικά πιο δυναμικό σχεδιασμό με πιο εντυπωσιακό στυλ.

Μηχανικά, η Corolla θα προσφέρεται με τον 1,2-λίτρων turbo κινητήρα, 116 ίππων, το γνωστό υβριδικό 1,8-λίτρων απόδοσης 122 ίππων, με το νέο 2,0-λιτρο υβριδικό σύνολο να αποδίδει 180 άλογα. Ακόμα, η Toyota ανακοινώνει ότι έχει αναπτύξει ένα νέο, συνεχώς μεταβαλλόμενο κιβώτιο ταχυτήτων (CVT), ένα νέο μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, έναν νέο κινητήρα 2 λίτρων, ένα νέο υβριδικό σύστημα 2,0 λίτρων, και νέα συστήματα 4WD, βασισμένα στη πλατφόρμα Toyota New Global Architecture (TNGA).

Περισσότερες πληροφορίες μπορείς διαβάσεις εδώ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...