Ο προφυλακισμένος Stadler αποτελεί “ανοιχτή πληγή” για την Audi, και θέλει να την κλείσει

Σχετικά άρθρα

Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερις μήνες από τότε που οι γερμανικές αρχές συνέλαβαν και προφυλάκισαν τον CEO της Audi, Rupert Stadler επειδή πίστευαν πως υπήρχε κίνδυνος να προσπαθήσει να εμποδίσει την έρευνα για την εμπλοκή του ή μη στο Dieselgate.

Με τις αιτήσεις αποφυλάκισης του να έχουν απορριφθεί από το δικαστήριο του Μονάχου, καθώς αυτό έκρινε πως ο κίνδυνος παρεμπόδισης της δικαιοσύνης παραμένει, ο Stadler και η Audi αναμένεται να έρθουν σε συμβιβασμό μέσα στις επόμενες ώρες για την αποδέσμευση του. Ο πρώτος αναμένεται να λάβει από τη γερμανική εταιρία μία ιδιαίτερα παχυλή αποζημίωση, ώστε να σπάσει το συμβόλαιο του με την Audi.

Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές, μέρος αυτού του ποσού -ή ακόμα και ολόκληρο- είναι πολύ πιθανό να φανεί πολύ χρήσιμο για τον 55-χρονο Γερμανό, πρώην CEO της Audi, ώστε να καλύψει τα νομικά έξοδο της υπεράσπισης του. Αν οι κατηγορίες αποδειχθούν αληθείς, είναι πολύ πιθανό ο Stadler να βρεθεί αντιμέτωπος και με τις VW και Audi, οι οποίες ενδέχεται να αξιώσουν αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν από τους χειρισμούς του.

Η Audi θεωρεί πως ο Stadler ζημιώνει σημαντικά την εικόνα της, πόσο μάλλον αν σκεφτείς ότι εξακολουθεί να αποτελεί στέλεχος της, καθώς το συμβόλαιο του ανανεώθηκε μέχρι το 2022, μόλις ένα μήνα πριν την προφυλάκισή του.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Dakar: Πρόστιμο 750.000 ευρώ στην Audi

Λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση της νίκης στο θρυλικό και εξαιρετικά απαιτητικό Rally Dakar, η Audi έκανε γνωστό ότι αποχωρεί άμεσα από το παγκόσμιο...