Ο Johan Kristoffersson είναι ο μεγάλος θριαμβευτής του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος Rallycross της FIA, καθώς με τη χθεσινή νίκη του και στον αγώνα της Αμερικής κατέκτησε τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο οδηγών.

Ο 28-χρονος Σουηδός είναι αλάνθαστος όλη τη φετινή χρονιά και οδηγώντας το Polo R WRX της ομάδας PSRX Volkswagen Sweden του Petter Solberg κατέκτησε χθες στην πίστα COTA στο Austin του Texas, την ένατη φετινή του νίκη στους δέκα αγώνες.

Ο Petter Solberg ήταν ο ταχύτερος όλο το τριήμερο και ξεκινώντας από την pole position θα έπαιρνε τη νίκη αν δεν έκανε ένα λάθος στον προτελευταίο γύρο του τελικού. Τρίτος τερμάτισε ο οδηγός της Audi EKRX, Andreas Bakkerud, της ομάδας του Mattias Ekstrom.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι έξι οδηγοί που βρέθηκαν στον τελικό (Kristoffersson, Solberg, Bakkerud, Loeb, Ekstrom και Timmy Hansen) είχαν στην κατοχή τους 15 παγκόσμιους τίτλους της FIA. Ακόμα, αυτή ήταν η 18η συνολικά νίκη του Kristoffersson, κάτι που τον κατατάσσει ως τον πολυνίκη του θεσμού. Ο Kristoffersson έχει 281 βαθμούς, και το προβάδισμα 77 βαθμών από τον δεύτερο Mattias Ekström δεν μπορεί να καλυφθεί στους δύο εναπομείναντες αγώνες, καθώς το μέγιστο των βαθμών που μπορεί να πάρει κάποιος είναι 60.