O Petter Solberg διεγνώσθει με σοβαρό πρόβλημα υγείας, αλλά το ξεπέρασε

Σχετικά άρθρα

O Petter Solberg, δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του Rallycross (2014 και 2015) και μια φορά παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC (2003), διαγνώστηκε πριν από 12 μήνες με σαρκοείδωση και παραδέχθηκε ότι η ομάδα του άρχισε να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο -κατά τη διάρκεια των δοκιμών εξέλιξης πριν από την έναρξη της φετινής σεζόν του Rallycross- να βρει έναν οδηγό να τον αντικαταστήσει.

Πριν συνεχίσω, σαρκοείδωση είναι μια αυτοάνοση διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος, στην οποία δημιουργούνται μικροσκοπικές συσσωρεύσεις κυττάρων σε διάφορα όργανα του σώματος, που ονομάζονται κοκκιώματα, επειδή μοιάζουν με κόκκους άμμου ή ζάχαρης. Τα κοκκιώματα μπορεί να αυξηθούν σε μέγεθος ή και να αθροιστούν σε ένα όργανο του σώματος, προκαλώντας διάφορα συμπτώματα. Η νόσος μπορεί να προσβάλει όλα τα όργανα του σώματος, συχνότερα όμως προσβάλλει τους πνεύμονες, τους λεμφαδένες εντός του θώρακα, το δέρμα, τα μάτια και το συκώτι.

Ο 43-χρονος Νορβηγός και ιδιοκτήτης της ομάδας PSRX Volkswagen Sweden ανακάλυψε το πρόβλημα όταν νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο μετά από το σφοδρό ατύχημα του στον αγώνα Rallycross της Λετονίας το 2017, όπου έσπασε δύο νεύρα και την κλείδα του. Σε εκείνον τον αγώνα, η ομάδα του κατέκτησε το πρωτάθλημα κατασκευαστών και ο Johan Kristoffersson πήρε τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο (τον δεύτερο τον κατέκτησε πριν δύο ημέρες).

Ο Solberg, όμως, κατάφερε και έτρεξε 13 ημέρες αργότερα στον αγώνα της Γερμανίας, παρότι είχε διαγνωστεί με τη σαρκοείδωση, και σε πρόσφατη συνέντευξη του είπε:

Νομίζω ότι όλοι γνωρίζουν ότι είμαι κάποιος που έχει πάντα πολλή ενέργεια. Ξέρω ότι δεν μπορώ να παραμείνω σταθερός, πρέπει πάντα να είμαι απασχολημένος και να κάνω κάτι. Πριν από λίγο καιρό αυτό άλλαξε και άρχισα να νιώθω πραγματικά κουρασμένος. Κοιτάζοντας πίσω, αυτό γινόταν χειρότερο, αλλά δεν το γνώριζα. Τότε είχα το ατύχημα στη Ρίγα. Τα σπασμένα πλευρά πονούσαν και ο αγώνας στη Γερμανία ήταν σκληρός, αλλά στην πραγματικότητα έχω πολλούς λόγους να ευχαριστήσω αυτό το ατύχημα, καθώς οι ακτινογραφίες έδειξαν ότι υπήρχε πρόβλημα με τους πνεύμονες μου.

Ήταν δύσκολο. Είχα παρατηρήσει κάποιες αλλαγές με τα μάτια μου, το πρόσωπό μου και άρχισα να τρέμω. Ήταν πραγματικά πολύ τρομακτικές στιγμές. Δεν ήξερα τι συνέβαινε ή γιατί συνέβαινε. Κατά τη διάρκεια των αγώνων, η αδρεναλίνη έβραζε και αυτό πάντα με τσίτωνε να τρέξω. Αλλά μετά τους αγώνες ήμουν πραγματικά πολύ κουρασμένος.

Μετά από τις επίσημες δοκιμές [στη Γαλλία στην αρχή της σεζόν], όπου οδήγησα μια μέρα, πήγα κατευθείαν στο νοσοκομείο, ήμουν αρκετά άρρωστος για αρκετό καιρό. Έπρεπε να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε ότι πρέπει να έρθει κάποιος άλλος να πάρει τη θέση μου στην ομάδα. Αν συνέχιζε αυτό, ήξερα ότι δεν μπορούσα να το κάνω. Αυτές δεν ήταν καλές στιγμές για μένα.

Παίρνοντας τελικά την απόφαση να ξεκινήσει τη σεζόν, ο Solberg πήρε τρία βάθρα στους πέντε πρώτους αγώνες, καθώς άρχισε να αισθάνεται καλύτερα μετά τον αγώνα στη Σουηδία, τον Ιούλιο, προσθέτοντας:

Νιώθω ότι επιστρέφω τώρα, η ενέργεια έρχεται και πάλι και όλα έρχονται πιο φυσιολογικά πάλι. Το ξεπερνάμε. Με ξέρετε, ξέρετε ότι πάντα ήμουν ευθύς και ειλικρινής με ό,τι έκανα και γι’αυτό ήθελα να μιλήσω γι’αυτό. Καταλαβαίνω ότι μπορείτε να με δείτε και τα πράγματα να μην φαίνονται αρκετά σωστά. Δεν ήμουν ο εαυτός μου, δεν έχω μιλήσει πολύ στα μέσα, στην τηλεόραση και με τους οπαδούς και αυτό μου πονάει, αγαπώ πάντα να συναντώ ανθρώπους και να τους μιλήσω, και το να μην μπορώ να το κάνω ήταν πολύ δύσκολο.

Διάβασε ακόμα

Ο Petter Solberg μιλά στο Autoblog λίγο πριν το φετινό πρωτάθλημα Rallycross

ΠηγήMotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Dakar: Πρόστιμο 750.000 ευρώ στην Audi

Λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση της νίκης στο θρυλικό και εξαιρετικά απαιτητικό Rally Dakar, η Audi έκανε γνωστό ότι αποχωρεί άμεσα από το παγκόσμιο...

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Δυστύχημα σε αγώνα rally στην Ουγγαρία με νεκρούς 4 θεατές

Στο περιθώριο του Rally Esztergom-Nyerges στην Ουγγαρία, το απόγευμα της Κυριακής 24 Μαρτίου, ο οδηγός ενός αγωνιστικού Skoda Fabia Rally2 έχασε τον έλεγχο με...