Τα Skoda Octavia και Superb αποκτούν ψηφιακό πίνακα οργάνων

Σχετικά άρθρα

Το Karoq ήταν το πρώτο μοντέλο της Skoda που μπορούσες να τοποθετήσεις -προαιρετικά- τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, και πλέον η τσέχικη εταιρία δίνει την ίδια επιλογή και για τα υπόλοιπα μοντέλα της. Πιο συγκεκριμένα, με το Virtual Cockpit μπορούν να εφοδιαστούν τα Superb, και Octavia, ενώ το Kodiaq θα ακολουθήσει αργότερα μέσα στο 2018.

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων διαθέτει 4 διαφορετικές εμφανίσεις, τις Classic, Digital, Info Profile και Reduced, που σου επιτρέπουν μεταξύ άλλων να πληροφορείσαι μέσω της διαδραστικής οθόνης τις λειτουργίες τηλεφώνου, του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, και της πλοήγησης.

Η “Classic” εμφάνιση δείχνει το ταχύμετρο και το οδόμετρο σαν κανονικά στρογγυλά αναλογικά όργανα, που στη μέση τους υπάρχουν πληροφορίες για το trip computer, το infotainment και τους χάρτες της πλοήγησης. Στην “Digital” εμφάνιση η οθόνη καλύπτει ολόκληρο το πλάτος του πίνακα, και αφήνει λίγο χώρο για μικρές οθόνες, που δείχνουν την ταχύτητα, την σχέση του κιβωτίου, την αναγνώριση των κυκλοφοριακών σημάτων, κλπ.

Η επιλογή “Info Profile” σημαίνει ότι έχεις μια μεγάλη οθόνη στο κέντρο, ενώ πρόσθετες πληροφορίες μπορούν να τοποθετηθούν στα αριστερά, δεξιά και πάνω. Τέλος, στην διάταξη “Reduced”, εμφανίζονται δύο μεγάλες κύριες οθόνες, με επιπλέον βασικές πληροφορίες διαθέσιμες στο επάνω και το κάτω μέρος της οθόνης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr