Συνεργασία Volvo με Nvidia

Σχετικά άρθρα

Η Volvo και η Nvidia ανακοίνωσαν πως συνεργάζονται για την κοινή ανάπτυξη υπολογιστών τεχνητής νοημοσύνης που θα τοποθετηθούν στα επόμενης γενιάς μοντέλα της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας (Σειρές 60 και 90) που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά στις αρχές της επόμενης δεκαετίας.

Ο υπολογιστής θα κάνει χρήση της τεχνολογίας Drive AGX Xavier της Nvidia, με τα οχήματα να κατασκευάζονται πάνω στην SPA2 πλατφόρμα της Volvo. Ο υπολογιστής θα επιτρέψει την Volvo να ενσωματώσει στα μοντέλα της προηγμένα συστήματα υποστήριξης και υποβοήθησης του οδηγού, τεχνολογίες διαχείρισης ενέργειας, αλλά και αυτόνομων λειτουργιών επιπέδου 2+.

Σε ό,τι αφορά την ισχύ του υπολογιστικού συστήματος της αμερικανικής φίρμας, υπόσχεται να πραγματοποιεί 30 τρισεκατομμύρια υπολογισμούς ανά δευτερόλεπτο ενώ έχει σχεδιαστεί ακριβώς υπό το σκεπτικό διαχείρισης περίπλοκων σεναρίων που μπορούν να προκύψουν κατά την οδήγηση, αξιοποιώντας ουσιαστικά τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης.

Το υπολογιστικό σύστημα θα συνεργάζεται με μια σειρά από όργανα ανίχνευσης και καταγραφής υψηλής ακρίβειας (κάμερες, αισθητήρες και ραντάρ), τα οποία θα σαρώνουν συνεχώς την περίμετρο του αυτοκινήτου, προσφέροντας δεδομένα και για τις 360 μοίρες που αυτή καλύπτει. Θα συνδυαστεί και με ένα σύστημα επιτήρησης των κινήσεων του οδηγού το οποίο αναμένεται να προσφέρει χρήσιμα συμπεράσματα προκειμένου να καταστεί εφικτή η εξέλιξη της τεχνολογίας που θα οδηγήσει σε πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα επιπέδου 5.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...

Η Heico Sportiv βελτιώνει το Volvo EX30

O γερμανικός βελτιωτικός οίκος Heico Sportiv παρουσίασε το οπτικό πακέτο αναβάθμισης για το Volvo EX30, το οποίο αποτελείται από αεροδυναμικά ένθετα στους εμπρός και...