Η Jaguar Land Rover σύναψε μία πολυετή στρατηγική συνεργασία με την NVIDIA, ηγέτη στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) και την πληροφορική, προκειμένου να εξελίξουν και να δημιουργήσουν από κοινού την επόμενη γενιά συστημάτων αυτοματοποιημένης οδήγησης καθώς και υπηρεσίες και εμπειρίες για τους πελάτες βασισμένες στην τεχνητή νοημοσύνη.

Αρχής γενομένης από το 2025, όλα τα νέα οχήματα των Jaguar και Land Rover θα κατασκευάζονται στην πλατφόρμα που στηρίζεται στο λογισμικό NVIDIA Drive, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα ενεργητικής ασφάλειας, αυτοματοποιημένων συστημάτων οδήγησης και στάθμευσης καθώς και συστημάτων υποστήριξης οδηγού. Μέσα στο όχημα το σύστημα θα προσφέρει χαρακτηριστικά AI, όπως παρακολούθηση οδηγού και επιβατών και προηγμένη οπτική απεικόνιση του περιβάλλοντος οχήματος.

Αυτή η πλήρως ολοκληρωμένη λύση βασίζεται στο NVIDIA Drive Hyperion, που διαθέτει Drive Orin κεντρικούς υπολογιστές, λογισμικό Drive AV και Drive IX, συστήματα ασφαλείας, προστασίας και δικτύωσης και επιπλέον περιμετρικούς αισθητήρες. Το Drive Orin είναι ο AI εγκέφαλος του αυτοκινήτου και θα “τρέχει” το λειτουργικό σύστημα της Jaguar Land Rover, ενώ το Drive Hyperion είναι το κεντρικό νευρικό σύστημα.

Η Jaguar Land Rover θα αξιοποιήσει επίσης λύσεις κέντρου δεδομένων που έχουν αναπτυχθεί εσωτερικά με το NVIDIA DGX για την εκπαίδευση μοντέλων AI και λογισμικό DRIVE Sim βασισμένο στο NVIDIA Omniverse για προσομοίωση φυσικής ακρίβειας σε πραγματικό χρόνο. Οι λειτουργίες που καθορίζονται από το λογισμικό της Jaguar Land Rover και η αρχιτεκτονική επαλήθευσης και επικύρωσης από την αρχή μέχρι το τέλος θα επιτρέψουν την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών υποβοηθούμενης και αυτοματοποιημένης οδήγησης σε όλη τη διάρκεια ζωής του οχήματος μέσω over-the-air (OTA) ενημερώσεων λογισμικού.

Ο Thierry Bollore, διευθύνων σύμβουλος της Jaguar Land Rover, δήλωσε σχετικά:

Η συνεργασία και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας με τον ηγέτη του κλάδου της βιομηχανίας NVIDIA είναι απαραίτητα για την υλοποίηση της στρατηγικής μας Reimagine, θέτοντας νέα σημεία αναφοράς στους τομείς της ποιότητας, της τεχνολογίας και της βιωσιμότητας.

Η Jaguar Land Rover θα γίνει δημιουργός των πιο επιθυμητών πολυτελών οχημάτων και υπηρεσιών στον κόσμο για τους πιο απαιτητικούς πελάτες. Η μακροπρόθεσμη στρατηγική συνεργασία μας με την NVIDIA θα ξεκλειδώσει ένα κόσμο δυνατοτήτων για τα μελλοντικά μας οχήματα καθώς η επιχείρηση συνεχίζει το μετασχηματισμό της σε μία πραγματικά παγκόσμια, ψηφιακή δύναμη.