Στο περιθώριο της παρουσίασης του E-Tron που έγινε πριν ένα μήνα, η Audi επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά ότι ετοιμάζει μέχρι το 2025 να κυκλοφορήσει 20 ηλεκτροκίνητα μοντέλα, με τα 12 εξ’αυτών να είναι αμιγώς ηλεκτρικά, στοχεύοντας στις 800.000 πωλήσεις.

Τα 12 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της Audi θα βασιστούν σε τέσσερις πλατφόρμες, μια εκ των οποίων θα είναι η MEB του VW Group, και μια άλλη θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Los Angeles στα τέλη Νοεμβρίου, μέσω ενός νέου concept, το οποίο θα ονομαστεί E-Tron GT και πιθανότατα θα είναι η Porsche Taycan με τα σήματα της Audi.

Με το E-Tron GT, η γερμανική εταιρία έχει έναν και μοναδικό στόχο. Το Tesla Model S P100D και τις επιδόσεις του. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επιταχύνει για το 0-100 χλμ/ώρα σε 2,6 δευτ., αρκετά ταχύτερα από το R8 V10 Plus, με ότι αυτό σημαίνει για τους ιδιοκτήτες του τελευταίου.

Το E-Tron SUV που παρουσίασε πριν από μερικούς μήνες, κινείται από δύο ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες (ένας σε κάθε άξονα), απόδοσης 408 ίππων και 665 Nm ροπή, κάνοντας τα 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 5,8 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 200 χλμ/ώρα. Θα μπορεί το E-Tron GT να είναι 3+ δευτ. πιο γρήγορο; Αναμονή μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, όταν και θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Los Angeles.