H VW δείχνει τα σχεδιαστικά highlights του T-Cross

Σχετικά άρθρα

H γερμανική εταιρία έχει ανακοινώσει ότι τα αποκαλυπτήρια του νέου T-Cross θα γίνουν στις 25 Οκτωβρίου, για να κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στην διεθνή έκθεση του Sao Paulo, που ανοίγει τις πύλες της στις αρχές Νοεμβρίου.

https://youtu.be/BBYHikQI94k

Συνεχίζοντας το teasing του νέου μοντέλου της, η Volkswagen μας δίνει ένα ακόμα video που δείχνει τα σχεδιαστικά highlights του compact crossover. Αυτό, καθώς αποτελεί πρακτικά την crossover έκδοση του Polo (και αδερφάκι του Seat Arona), και θα τοποθετηθεί κάτω από το T-Roc.

Ο σχεδιασμός του είναι αρκετά σπορ, με την Volkswagen να δηλώνει πως το μοντέλο θα μας εκπλήξει, αντλώντας πολλά στοιχεία από το T-Cross Breeze concept. Θα κατασκευαστεί πάνω στην MQB A0 πλατφόρμα, με το μήκος του T-Cross να αγγίζει τα 4.199 χλστ., το ύψος τα 1.568 χλστ., ενώ το μεταξόνιο είναι στα 2.651 χλστ., όταν το μήκος του Polo είναι 4.053 χλστ. και το ύψος 1.461 χλστ.

Οι μεγαλύτερες διαστάσεις προσφέρουν καλύτερους χώρους για τους πίσω επιβάτες, με τον χώρο αποσκευών να έχει αυξηθεί μέχρι 69 λίτρα, φτάνοντας τα 373/420 λίτρα, ανάλογα τη θέση των συρόμενων πίσω καθισμάτων. Με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων, αυτός φτάνει τα 1.281 λίτρα.

Στο εσωτερικό συναντάμε μεταξύ άλλων ψηφιακό πίνακα οργάνων, οθόνη 8″, τέσσερις θύρες USB και σύστημα ασύρματης φόρτισης κινητών τηλεφώνων. Το αυτοκίνητο θα εξοπλίζεται με μια μεγάλη γκάμα συστημάτων ασφαλείας, όπως τα Front Assist, Lane Assist, Blind Spot Monitor και Rear Traffic Alert.

Αρχικά θα προσφέρεται με με τρεις TSI, τον 1.000αρη των 95 και 115 ίππων και με τον 1.500αρη απόδοσης 150 ίππων. Από πλευράς diesel κινητήρων θα υπάρχει μονάχα ένας 1.600αρης TDI απόδοσης 95 ίππων. Όλοι οι κινητήρες θα μεταφέρουν τη κίνηση στον μπροστά άξονα.

Η παραγωγή του Volkswagen T-Cross θα ξεκινήσει στα τέλη του 2018, και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της VW στην Ισπανία. Συγκεκριμένα στο εργοστάσιο “Volkswagen Navarra” εκεί όπου κατασκευάζεται και το Polo. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο θα αναβαθμιστεί έτσι ώστε να αυξηθεί η ετήσια παραγωγική δυναμικότητα του από τις 244.000 στις 350.000 αυτοκίνητα. Γι’αυτό η VW θα αυξήσει το εργατικό δυναμικό του εργοστασίου κατά 10%.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η AC Cobra GT και σε coupe έκδοση

Η AC Cars έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη teaser φωτογραφία της Coupe έκδοση της AC Cobra GT. Όπως η Roadster έκδοση, έτσι και η...

Η BMW teasάρει το Vision Neue Klasse X Concept

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη teaser φωτογραφία του Vision Neue Klasse X Concept, ενός νέου πρωτότυπου που θα παρουσιαστεί αργότερα φέτος. Η...

Η Kia teasάρει το νέο K4, αντικαθιστά το Forte

H Kia έδωσε σήμερα τρεις teaser φωτογραφίες της νέας γενιάς του K4, που προσφέρουν μια ιδέα για το σχεδιασμό του μεσαίου κορεάτικου sedan. Αυτό...
Autoblog.gr