Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των χθεσινών οικονομικών αποτελεσμάτων, ο Elon Musk αναφέρθηκε και στο Model Y, δηλαδή την παραγωγή της SUV έκδοσης του Model 3. Πιο συγκεκριμένα, ο Musk έκανε γνωστό ότι ενέκρινε την έναρξη της παραγωγής των πρωτοτύπων του μοντέλου.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει δημοσιεύσει η αμερικάνικη εταιρία, το Model Y θα παρουσιαστεί στις 15 Μαρτίου του 2019 και ενώ η μαζική παραγωγή του Model Y είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει το Νοέμβριο του 2019, για να ακολουθήσει δύο χρόνια αργότερα η συναρμολόγηση του στην Κίνα, φαίνεται ότι η παραγωγή του μεταφέρθηκε λίγους μήνες πιο μετά, και στις αρχές του 2020.

Παρόλα αυτά, χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του Musk:

Νομίζω ότι το Model Υ θα είναι μια επανάσταση ως τον τρόπο κατασκευής. Θα είναι, νομίζω, απίστευτο από κατασκευαστική άποψη, επειδή δεν θέλουμε να περάσουμε ξανά ότι περάσαμε με το Model 3.

Το λανσάρισμα του στην αγορά θα γίνει στις αρχές του 2020, χωρίς να ξέρουμε το ακριβές χρονοδιάγραμμα, με την επίσημη ανακοίνωση να γίνεται πιθανότατα μέχρι το τέλος του έτους. Το Model Y θα έχει πολύ λιγότερα καλώδια σε σχέση με τα άλλα μοντέλα της Tesla. Συγκεκριμένα, το Model S έχει καλώδια που καλύπτουν 3 χιλιόμετρα, το Model 3 καλώδια μήκους 1,52 χλμ, ενώ το Model Y θα έχει μόλις 100 μέτρα καλωδίων. Η τεράστια αυτή μείωση χρήσης καλωδίων θα καταστεί δυνατή χάρη στα νέα ηλεκτρικά συστήματα που χρησιμοποιούν διαφορετική τάση και στον νέο εξοπλισμό μετάδοσης. Το Model Y θα κατασκευάζεται στην πλατφόρμα του Model 3.

Τέλος, ο Musk δήλωσε ότι από τα επερχόμενα μοντέλα που ετοιμάζει η Tesla, για αυτό που είναι το περισσότερο ενθουσιασμένος είναι το pickup, το οποίο θα κυκλοφορήσει μετά το Model Y.