Μεγάλη έρευνα δείχνει το πως οι άνθρωποι κρίνουν ποιους ανθρώπους πρέπει να σκοτώσουν τα αυτόνομα οχήματα

Σχετικά άρθρα

Μια τεράστια έρευνα του Moral Machine που μοιάζει με παιχνίδι, έδειξε το τρόπου που εμείς οι άνθρωποι κρίνουμε πως πρέπει να αντιδράσει ένα αυτόνομο αυτοκίνητο στη περίπτωση εκείνη που το όχημα πρέπει να πάρει την απόφαση αν θα σκοτώσει τους επιβάτες τους ή άλλους ανθρώπους και ζώα.

Εδώ και δύο χρόνια που υπάρχει η έρευνα, έχουν συμμετάσχει σε αυτοί περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι από 233 χώρες (μπορείς και εσύ να συμμετέχεις μπαίνοντας εδώ). Ανάμεσα σε 13 σενάρια οι συμμετέχοντες επέλεξαν την κατάληξη που έκριναν πως είναι η καλύτερη και η πιο ηθική ανά περίπτωση.

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Nature και έδειξαν τα κριτήρια των ανθρώπων προκειμένου να σώσουν μερικές ανθρώπινες ζωές έναντι άλλων ανθρώπινων ζωών αλλά και ζώων.

Στα γενικά συμπεράσματα της έρευνας, οι άνθρωποι επέλεξαν να σώσουν τους ανθρώπους παρά το ζώα, τους νεαρότερους ηλικιακά ανθρώπους σε σχέση με τους μεγαλύτερους σε ηλικία, τους νομοταγείς πολίτες από τους εγκληματίες, και όπου ήταν δυνατόν, να σωθούν οι περισσότερες ζωές.

Διάβασε επίσης

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα είναι προγραμματισμένα να σε σκοτώσουν

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...