Αυτό είναι το Dodge Challenger Demon της SpeedKore με full carbon σώμα και 1.400 άλογα

Σχετικά άρθρα

Η SpeedKore Performance Group παρουσιάζει στη φετινή SEMA ένα βελτιωμένο Dodge Challenger SRT Demon με το σώμα του να είναι φτιαγμένο εξολοκλήρου από carbon. Από το εργοστάσιο το αυτοκίνητο ζυγίζει 1.941 κιλά, αλλά εξαιτίας της εκτενής χρήσης του συγκεκριμένου υλικού σε όλο το αμάξωμα, αυτό πλέον ζυγίζει 113 κιλά λιγότερα.

Ακόμα, η αμερικάνικη βελτιωτική εταιρία έχει βάλει το χέρι της και στον 6,2-λίτρων V8 κινητήρα του muscle car της Dodge. Όπως ξέρεις από το εργοστάσιο διαθέτει έναν κομπρέσορα και αποδίδει 840 άλογα και 1.043 Nm ροπή και ολοκληρώνει το 400άρι σε 9,65 δευτ. Η SpeedKore αποφάσισε να “πετάξει” τον κομπρέσορα και να τον αντικαταστήσει με ένα ζευγάρι τεράστιων turbo. Αυτά, μαζί με μια πληθώρα άλλων τροποποιήσεων, επιτρέπουν στον κινητήρα να αποδώσει περίπου 1.400 ίππους στον στρόφαλο και ακριβώς 1.203 ίππους στους πίσω τροχούς.

Σύμφωνα με την SpeedKore, εξαιτίας των παραπάνω, το αυτοκίνητο έγραψε σε δοκιμές χρόνο 8,77 δευτ. στο 400άρι, με ταχύτητα εξόδου 260 χλμ./ώρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...