Εκτός φυλακής ο Rupert Stadler

Σχετικά άρθρα

O Rupert Stadler, ο πρώην CEO της Audi βγήκε από την φυλακή, μετά από τέσσερις μήνες προφυλάκισης. Σύμφωνα με την απόφαση δικαστηρίου του Μονάχου, ο Rupert Stadler αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση, παρότι ερευνάται από τους εισαγγελείς του Μονάχου για την συμμετοχή του στο Dieselgate.

Ο Stadler συνελήφθη τον περασμένο Ιούνιο στο πλαίσιο της διεξαγωγής έρευνας των γερμανικών αρχών σχετικά με το σκάνδαλο χειραγώγησης εκπομπών ρύπων 11 εκατ. αυτοκινήτων του VW Group παγκοσμίως μέσω παράνομου λογισμικού.

Αρχικά οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει τη σύλληψη και κράτησή του με το αιτιολογικό ότι ήταν ύποπτος φυγής για να αποφύγει την εμφάνισή του ενώπιον της Δικαιοσύνης. Τελικά η Δικαιοσύνη ήρε το ένταλμα σύλληψης, με την προϋπόθεση πως δεν θα έρθει σε επαφή με πρόσωπα που σχετίζονται με την έρευνα των αρχών.

ΠηγήCNBC

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...