Η Subaru ανακοίνωσε την ανάκληση περισσοτέρων από 400.000 οχημάτων παγκοσμίως, ώστε να επισκευάσει ένα ελαττωματικό εξάρτημα στον κινητήρα το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει την διακοπή της λειτουργίας του. Πιο συγκεκριμένα, η ανάκληση αφορά το Forester, το Impreza, και το BRZ.

Το αντίστοιχο μοντέλο της Toyota, το οποίο κατασκευάζεται από τη Subaru, είναι το GT86 και το Scion FR-S, όπως ήταν το όνομα του στις Η.Π.Α. κατά την περίοδο που αφορά τα υπό ανάκληση αυτοκίνητα. Αυτά είναι κατασκευής μεταξύ Μαρτίου 2012 και Ιουλίου 2013, με την Toyota να αναφέρει ότι ανακαλεί 80.000 αυτοκίνητα παγκοσμίως.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στα ελατήρια των βαλβίδων του κινητήρα, τα οποία μπορεί να ραγίζουν και να προκαλέσουν την διακοπή της λειτουργίας του κινητήρα, κάτι που μπορεί να προκαλέσει ατύχημα. Η εργασία επισκευής διαρκεί περίπου 12 ώρες, με την Subaru να αναφέρει ότι τα δικά της αυτοκίνητα είναι κατασκευασμένα από τον Ιανουάριο του 2012 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2013 και περίπου 101.000 οχήματα κυκλοφόρησαν στην Ιαπωνία.

Το κόστος της ανάκλησης θα το επωμιστεί η Subaru.