Η Robyn Denholm θα αντικαταστήσει τον Elon Musk στην προεδρία της Tesla, γα τα επόμενα τρία χρόνια, εκπληρώνοντας μια βασική δέσμευση που προβλέπει ο διακανονισμός της εταιρίας και του Elon Musk με την SEC.

Η Denholm είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Tesla από το 2014. Αποδεχόμενη τον νέο της ρόλο, θα αφήσει τη θέση της ως οικονομική διευθύντρια και επικεφαλής στρατηγικής της αυστραλιανής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Telstra Corp. για να αφοσιωθεί πλήρως στην Tesla, ανέφερε η Tesla σε ανακοίνωσή της.

Πιστεύω σε αυτή την εταιρεία, πιστεύω στην αποστολή του και ανυπομονώ να βοηθήσω τον Elon και την ομάδα της Tesla να πετύχουν βιώσιμη κερδοφορία και μακροπρόθεσμη αξία για τους μετόχους,

ανέφερε η Robyn Denholm.

Η κίνηση έρχεται λίγο πριν τη λήξη της προθεσμίας -την επόμενη εβδομάδα- που είχε ο Musk για να εγκαταλείψει τα καθήκοντα του Προέδρου που εκτελεί από το 2004. Ενώ έχει το δικαίωμα να διατηρήσει θέση στο διοικητικό συμβούλιο, η εταιρεία με έδρα το Palo Alto της Καλιφόρνια, πρέπει επίσης να προσθέσει δύο νέα, ανεξάρτητα μέλη έως τα τέλη του έτους.

Η Robyn έχει μεγάλη εμπειρία τόσο στον κλάδο τεχνολογίας, όσο και αυτοκινητοβιομηχανιών και έχει συνεισφέρει πολύ ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Tesla την τελευταία τετραετία, βοηθώντας μας να γίνουμε μια κερδοφόρος επιχείρηση.

Ανυπομονώ να συνεργαστώ ακόμη πιο στενά με την Robyn καθώς εξακολουθούμε να επιταχύνουμε στο εγχείρημα της βιώσιμης ενέργειας,

αναφέρει ο Elon Musk στη δήλωσή του.