Σε περίπου οκτώ μήνες η έναρξη της παραγωγής του Mercedes EQC

Σχετικά άρθρα

Παρότι έχουν περάσει δύο μήνες από την στιγμή που η Mercedes-Benz πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια του EQC, η παραγωγή του δεν αναμένεται να ξεκινήσει πριν τα μέσα του 2019. Η θυγατρική εταιρεία της Daimler, Deutsche Accumotive, σκοπεύει να διπλασιάσει τους εργαζόμενους της σε περίπου 1.000 έως το τέλος του 2018, επιδιώκοντας έτσι την έναρξη της παραγωγής μπαταριών στο δεύτερο εργοστάσιο της, στο Kamenz της Γερμανίας.

Το πρώτο εργοστάσιο έχει κατασκευάσει ήδη πάνω 200.000 μπαταρίες για τα υβριδικά, plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα της γερμανικής εταιρίας και από την άνοιξη του 2019, το δεύτερο εργοστάσιο θα ξεκινήσει την παραγωγή των ολοκαίνουργιων πακέτων μπαταριών για το EQC.

Η συναρμολόγηση του EQC θα ξεκινήσει στα μέσα του 2019, καθώς οι μπαταρίες πρέπει να μεταφερθούν πρώτα στο εργοστάσιο της Βρέμης (επίσης στη Γερμανία). Από το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους, το νέο SUV της Mercedes βρίσκεται στο προπαρασκευαστικό στάδιο.

Η Daimler έχει επενδύσει €500 εκατομμύρια στο Kamenz και συνολικά €10 δις παγκοσμίως για να μπει στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Οι μπαταρίες των μοντέλων της Mercedes θα παράγονται σε οκτώ εργοστάσια σε τρεις ηπείρους, πέντε στην Γερμανία (Kamenz, Stuttgart-Untertürkheim και Sindelfingen), ένα στην Κίνα (Πεκίνο), ένα στις Η.Π.Α. (Tuscaloosa) και ένα στην Ταϊλάνδη (Bangkok).

Γιατί η Mercedes EQC δεν έχει εμπρός χώρο αποσκευών ενώ είναι ηλεκτρικό;

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα