Κολονία και Βόννη απαγορεύουν τα παλιά ντίζελ οχήματα

Σχετικά άρθρα

Ακόμη δύο πόλεις της Γερμανίας πρέπει να απαγορεύσουν την κυκλοφορία των παλιών ντίζελ οχημάτων από τους δρόμους τους από τον Απρίλιο του 2019.

Πρόκειται για την Κολονία και την Βόννη, με την Κολονία να θέτει σε ισχύ την απαγόρευση σε ολόκληρο το κέντρο της πόλης ενώ στη Βόννη θα απαγορευτούν τα παλιά οχήματα από δύο δρόμους, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το τοπικό διοικητικό δικαστήριο. Η τοπική κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα ασκήσει έφεση.

Για να αποφευχθούν οι περιορισμοί αυτοί, η κυβέρνηση διαπραγματεύεται εδώ και πολλούς μήνες με τις αυτοκινητοβιομηχανίες τρόπους ώστε τα παλαιά ντιζελοκίνητα να καταστούν λιγότερο ρυπογόνα.

Παρά τις αρχικές επιφυλάξεις τους, οι VW και Daimler συμφώνησαν να “αναβαθμίσουν” τα οχήματα αυτά, για παράδειγμα προσθέτοντας τους φίλτρα σωματιδίων, όμως μόνο μέχρι το ποσό των 3.000 ευρώ και μόνο σε λίγες πόλεις που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα ρύπανσης. Η BMW αρνείται προς το παρόν να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση αυτών των επισκευών πριν από το 2020.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...