Τέλος οι κινητήρες βενζίνης για τα Smart από το 2019

Σχετικά άρθρα

Από τις αρχές του 2017, η Smart προσφέρει τα ForTwo Electric Drive και ForFour Electric Drive, προσθέτοντας έτσι τις αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις των μοντέλων στη γκάμα. Η εταιρία ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες ότι θα δέχεται παραγγελίες για τα μοντέλα της με κινητήρες βενζίνης μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2019, κάτι που σημαίνει πως κάποια στιγμή μέσα στο επόμενο έτος τα ForTwo Electric Drive και ForFour Electric Drive θα είναι τα μοναδικά που θα υπάρχουν στη γκάμα της, και από το 2020 θα πουλάει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ήδη από τις 31 Μαΐου του 2018 η εταιρία έχει σταματήσει την παραγωγή των εκδόσεων της Brabus και στην Γερμανία αυτές τις ημέρες “τρέχει” διαφημιστική καμπάνια που καλεί τους καταναλωτές να αγοράσουν τώρα ένα βενζινοκίνητο Smart, διαφορετικά δεν θα έχουν την επιλογή και θα υποχρεωθούν να αγοράσουν ηλεκτρικό.

Τα ForTwo Electric Drive και ForFour Electric Drive διαθέτουν μια μπαταρία λιθίου 17,6 Kwh, και παρότι η εταιρία αναφέρει ότι έχουν αυτονομία 160 χλμ και για 155 χλμ. αντίστοιχα, σύμφωνα με τις έγκυρες μετρήσεις της Αμερικάνικης EPA, η πραγματική αυτονομία του πρώτου είναι 58 μίλια, ήτοι 93,3 χλμ.

Στην Αμερική ήδη έχει καταργηθεί η βενζινοκίνητη έκδοση του ForTwo, και έκτοτε σημειώθηκε δραματική μείωση των πωλήσεων.

Διάβασε επίσης

Η Daimler ίσως καταργήσει την Smart

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Ευρώπη χρειάζεται 8 φορές περισσότερα σημεία φόρτισης ετησίως έως το 2030, για να επιτύχει τους στόχους CO2

Μια νέα έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) αποκαλύπτει ένα ανησυχητικό χάσμα μεταξύ της τρέχουσας διαθεσιμότητας δημόσιων σημείων φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην...