Από τις αρχές του 2017, η Smart προσφέρει τα ForTwo Electric Drive και ForFour Electric Drive, προσθέτοντας έτσι τις αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις των μοντέλων στη γκάμα. Η εταιρία ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες ότι θα δέχεται παραγγελίες για τα μοντέλα της με κινητήρες βενζίνης μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2019, κάτι που σημαίνει πως κάποια στιγμή μέσα στο επόμενο έτος τα ForTwo Electric Drive και ForFour Electric Drive θα είναι τα μοναδικά που θα υπάρχουν στη γκάμα της, και από το 2020 θα πουλάει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ήδη από τις 31 Μαΐου του 2018 η εταιρία έχει σταματήσει την παραγωγή των εκδόσεων της Brabus και στην Γερμανία αυτές τις ημέρες “τρέχει” διαφημιστική καμπάνια που καλεί τους καταναλωτές να αγοράσουν τώρα ένα βενζινοκίνητο Smart, διαφορετικά δεν θα έχουν την επιλογή και θα υποχρεωθούν να αγοράσουν ηλεκτρικό.

Τα ForTwo Electric Drive και ForFour Electric Drive διαθέτουν μια μπαταρία λιθίου 17,6 Kwh, και παρότι η εταιρία αναφέρει ότι έχουν αυτονομία 160 χλμ και για 155 χλμ. αντίστοιχα, σύμφωνα με τις έγκυρες μετρήσεις της Αμερικάνικης EPA, η πραγματική αυτονομία του πρώτου είναι 58 μίλια, ήτοι 93,3 χλμ.

Στην Αμερική ήδη έχει καταργηθεί η βενζινοκίνητη έκδοση του ForTwo, και έκτοτε σημειώθηκε δραματική μείωση των πωλήσεων.