Στα τέλη του περασμένου μήνα, ο Sebastien Loeb ανακοίνωσε ότι θα τρέξει στο Rally Dakar του 2019 ως ιδιώτης με την υποστήριξη της Red Bull, μιας και η Peugeot έχει αποχωρήσει από τον θεσμό, και το περασμένο Σάββατο ο 44-χρονος Γάλλος οδηγός παρουσίασε τα χρώματα του αγωνιστικού του.

Τα αποκαλυπτήρια έγιναν στην παραλία Scheveningen, στη Χάγη της Ολλανδίας, στα πλαίσια του φετινού World Enduro Super Series. Ο εννιά φορές πρωταθλητής του WRC θα οδηγήσει το Peugeot 3008 DKR του 2017, έχοντας ως συνοδηγό τον Daniel Elena.

Ο Loeb δήλωσε σχετικά:

Όταν επέστρεψα από τον αγώνα του Rallycross στο Austin των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν μπορούσα να κοιμηθώ λόγω του jet lag. Καθώς έκανα περιήγηση στα social media και βρήκα ένα video της Mini να προετοιμάζεται για το Ντακάρ και έτσι είπα στον εαυτό μου: “Θα ήταν ωραίο να παίζουμε μαζί τους!” Τη στιγμή εκείνη δεν γνώριζα ότι η Peugeot θα αποσυρθεί από το WRX , έτσι τουλάχιστον θα έχω έναν αγώνα σίγουρο το 2019.

Το Rally Dakar θα διεξαχθεί μεταξύ 6-17 Ιανουαρίου, με τα πληρώματα να καλύπτουν 5.000 χλμ στα εδάφη του Περού. Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά που ο Loeb θα συμμετάσχει στο Rally Dakar.