Δεν βλέπουμε συχνά αγγελίες της SLR Stirling Moss, καθώς αυτή είναι μια σπάνια δημιουργία. Με μόλις 75 μονάδες να βγήκαν στην αγορά, προκειμένου να τιμηθεί ο Βρετανός θρύλος της F1, sir Stirling Moss, η ειδική αυτή έκδοση αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του ονόματος SLR Mclaren. Μια από αυτές πωλείται από την αντιπροσωπεία Mechatronik, λίγο έξω από τη Στουτγάρδη.

Από το 2009 έχει διανύσει 4.100 χλμ., και η τιμή πώλησης ορίζεται στα 2.950.000 ευρώ. Αυτό που κάνει ξεχωριστή την SLR Stirling Moss είναι η έλλειψη τόσο της οροφής, όσο και του παρμπρίζ. Φυσικά κανείς δεν θα ήθελε να αφήσει αυτό το αριστούργημα εκτεθειμένο στα στοιχεία της φύσης, γι’αυτό και η Mercedes προνόησε και κατασκεύασε κάποια καλύμματα για τις δύο θέσεις τα οποία βρίσκονται πάνω στο αυτοκίνητο ανά πάσα στιγμή.

Μηχανικά η SLR Stirling Moss χρησιμοποιεί τον ίδιο υπερτροφοδοτούμενο V8 που χρησιμοποιεί και η στάνταρ έκδοση της SLR, απόδοσης 650 ίππων επιταχύνοντας το αυτοκίνητο από τα 0 στα 100 χλμ σε λιγότερο από 3,5 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 350 χλμ/ώρα, κάνοντας την όταν παρουσιάστηκε, το γρηγορότερο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής χωρίς οροφή.

Σχεδιαστικά το αυτοκίνητο θυμίζει έντονα τα αγωνιστικά του 1950 που χαρακτηρίζονταν από την έντονη μορφή σε σχήμα βέλους μπροστά, το μεγάλο κάλυμμα του κινητήρα, καθώς και ένα συμπαγές πίσω μέρος. Διαθέτει πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, ενώ εσωτερικά έχει τα απολύτως απαραίτητα, χρησιμοποιώντας υλικά όπως το αλουμίνιο, το ανθρακόνημα και το δέρμα.