Το μικρό Jeep θα κατασκευάζεται στην Ιταλία, όπως και το μεγάλο SUV της Alfa Romeo

Σχετικά άρθρα

Η FCA θέλει να ενισχύσει την παραγωγή της στην Ευρώπη, λανσάροντας νέα μοντέλα που θα κατασκευάζονται στις υπάρχουσες -ανεπαρκώς χρησιμοποιούμενα- εργοστάσια της. Μεταξύ των νέων μοντέλων θα είναι ένα νέο μικρό Jeep, μικρότερο από το Renegade, του οποίου η φήμη κυκλοφόρησε πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2016.

Ο ιταλοαμερικάνικος όμιλος δεν έχει δώσει -επίσημα- το πράσινο φως, αλλά φαίνεται ότι η ιδέα για το νέο βασικό μοντέλο στην γκάμα της αμερικάνικης εταιρίας είναι κοντά στην υλοποίηση. Το νέο μοντέλο θα πατάει πάνω στην ίδια πλατφόρμα με το Renegade, έχοντας λιγότερο από 4 μέτρα μήκος και θα πωλείται στην Ευρώπη και στη Λατινική Αμερική, αγορές που “αγαπούν τα μικρά αυτοκίνητα”, αλλά όχι στην Κίνα.

Αυτό θα παράγεται πιθανότατα στο εργοστάσιο του Pomigliano, από την γραμμή παραγωγή του οποίου βγαίνει και το Panda. To baby Renegade έχει κωδική ονομασία 526 και θεωρείται βέβαιο πως θα πωλείται στην αγορά της Ινδίας.

Ένα από τα βασικά προϊόντα της Fiat, το Punto, μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τον περασμένο Αύγουστο, και αυτή η παραγωγική ικανότητα θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του Jeep Compass, στο εργοστάσιο Melfi που παράγει το Renegade στη νότια Ιταλία. Αυτό σημαίνει ότι το Compass θα παράγεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Το εργοστάσιο Mirafiori στο Τορίνο θα κατασκευάζει το ηλεκτρικό Fiat 500.

Όσον αφορά την Alfa Romeo, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αποκτήσει ένα ακόμα -μεγαλύτερο από το Stelvio– SUV, βασισμένο στην πλατφόρμα της Maserati Levante. Οι πωλήσεις της τελευταίας έχουν πληγεί κυρίως λόγω Κίνας, αλλά η Maserati βλέπει φως στον ορίζοντα. Η Alfieri αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2020, με το grand tourer να πλαισιωθεί από μια ανοιχτή και ηλεκτροκίνητη έκδοση, με την παραγωγή τους να γίνεται στη Modena της Ιταλίας.

Φυσικά καμία δήλωση για την Lancia.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Alfa Romeo ανακαλεί 2.571 Tonale

Σε μια ακόμη ανάκληση της Tonale προχωρά η Alfa Romeo παγκοσμίως και αυτή τη φορά επηρεάζονται 2.571 αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2022 και 2024. Ο...

Maserati GranCabrio Folgore

Την ηλεκτρική Folgore έκδοση της νέας GranCabrio παρουσίασε σήμερα η Maserati. Το αυτοκίνητο διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες με απόδοση 761 ίππων με 1.350 Nm ροπής,...