Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Ιαπωνία, ο Carlos Ghosn θα μπορούσε να παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τις 30 του μηνός, επειδή οι εισαγγελείς του Τόκιο σκοπεύουν να τον επανασυλλάβουν υπό την κατηγορία πως απέκρυψε περίπου 34 εκατ. δολάρια από τα εισοδήματά του.

Στις σχετικές ειδήσεις, το διοικητικό συμβούλιο της Nissan δεν κατάφερε σήμερα να διορίσει τον διάδοχο του Carlos Ghosn ως πρόεδρο της. Μια τριμελής επιτροπή εξωτερικών μελών της Nissan αποφάσισε να αναβάλλει την απόφασή της για τον αντικατάσταση του Ghosn. Η εταιρεία έχει ανέθεσε στον πρώην υπεύθυνο του τομέα εμπορίου της, Masakazu Toyoda, τον συνταξιούχο εκτελεστικό στέλεχος της Renault Jean-Baptiste Duzan και στην οδηγό αγώνων ταχύτητας Keiko Ihara την επιλογή νέου προέδρου, ο οποίος θα ψηφιστεί από το υπόλοιπο συμβούλιο στην επόμενη συνεδρίασή του στις 17 Δεκεμβρίου.

Οι αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο πρέπει να εγκριθούν από τους μετόχους. Επικρατέστεροι για την θέση του προέδρου είναι ο CEO της Hiroto Saikawa και ο πρώην στενός συνεργάτης του Ghosn, Toshiyuki Shiga.