Η Aston Martin παρουσιάζει το Heritage EV Concept που συνδυάζει το κλασσικό στυλ με τη σύγχρονη ηλεκτρική τεχνολογία. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα DB6 MKII Volante που διαθέτει αναστρέψιμο ηλεκτροκινητήρα.

Η τεχνολογία αυτή αναπτύχθηκε από την Aston Martin Works, μέσω της τεχνογνωσίας που απέκτησε κατά την δημιουργία της Rapide E και στηρίχθηκε στην ιδέα ενός ηλεκτρικού powertrain τύπου “κασέτα” που προστατεύει τα κλασικά μοντέλα της βρετανικής εταιρίας, από πιθανές νομοθεσίες στο μέλλον που θα απαγορεύουν ή θα περιορίζουν την κυκλοφορία τους στα αστικά κέντρα.

Το συγκεκριμένο powertrain τοποθετείται στις ίδιες βάσεις του κινητήρα και του κιβωτίου της DB6, ενώ χρησιμοποιεί καλώδια για την τροφοδοσία του ηλεκτρικού κυκλώματος του αυτοκινήτου. Ο χειρισμός των διάφορων υποσυστημάτων γίνεται μέσω μιας οθόνης, που τοποθετείται στο εσωτερικό της καμπίνας.

Η βρετανική εταιρία δεν αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου συστήματος, αλλά σίγουρα προκαλεί ενδιαφέρον η αναστρέψιμη λύση που προτείνει για την αντικατάσταση ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης με έναν ηλεκτροκινητήρα, με την Aston Martin να τονίζει πως η μετατροπή δεν απαιτεί σημαντικές τροποποιήσεις.