Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Audi παρουσίασε το νέο E-Tron, το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής της. Το ηλεκτρικό SUV κινείται από δύο ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες (ένας σε κάθε άξονα) και παρότι η Audi δεν ανακοίνωσε τα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, ξέρουμε από τις πληροφορίες που έχει δώσει η ίδια η εταιρία ότι η συνολική απόδοση τους είναι 360 άλογα και 560 Nm ροπή, ενώ με την λειτουργία boost, που είναι διαθέσιμη για 8 δευτερόλεπτα, η ιπποδύναμη αυξάνεται στα 408 άλογα και η ροπή στα 665 Nm. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε λιγότερο από 5,8 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 200 χλμ/ώρα.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες από την Αγγλία, η Audi θα παρουσιάσει σύντομα δύο νέες εκδόσεις του μοντέλου, μια entry-level με μικρότερη ιπποδύναμη και τιμή, και μια έκδοση επιδόσεων. Η πρώτη αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2019, ενώ την δεύτερη δεν την περιμένουμε πριν το πρώτο τρίμηνο του 2020. Η RS έκδοση (αν ονομαστεί έτσι), φημολογείται ότι θα διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες, με τον επιπρόσθετο να βρίσκεται στον πίσω άξονα, όπου η συνολική απόδοση του μοντέλου θα αγγίζει τα 640 άλογα.

Μέχρι στιγμής, η Audi έχει λάβει πάνω από 10.000 προ-παραγγελίες για το E-Tron, αλλά οι παραδόσεις του καθυστερούν εξαιτίας ενός bug στο λογισμικό του.

1Διάβασε ακόμα

Επίσημο: Audi E-Tron