Η Tesla θα ενδιαφερθεί να αγοράσει τα εργοστάσια που κλείνει η GM

Σχετικά άρθρα

Με την Tesla να έχει βρει πλέον τον δρόμο της και να είναι πλέον η τρίτη μεγαλύτερη σε αξία αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου, ο CEO της Elon Musk έδωσε μια συνέντευξη στο αμερικάνικο δίκτυο CBS που θα συζητηθεί και πάλι, δείχνοντας παράλληλα στοιχεία του επιχειρηματικού του πνεύματος και πόσο οραματιστής είναι.

Πιο συγκεκριμένα, πρόσφατα η GM ανακοίνωσε ότι θα μειώσει το προσωπικό της κατά 15% και θα κλείσει επτά εργοστάσια της, και σε ερώτηση της δημοσιογράφου Leslie Stahl αν ενδιαφέρεται για την απόκτηση κάποιου από αυτά, ο Musk απάντησε καταφατικά.

Κάνοντας εδώ μια παρένθεση, να θυμίσω ότι αν συμβεί μια τέτοια συναλλαγή αυτή θα είναι η δεύτερη μεταξύ Tesla και GM, καθώς το εργοστάσιο όπου η αμερικάνικη εταιρία συναρμολογεί τα Model S, Model X και Model 3 στο Freemont της California αγοράστηκε από την κοινοπραξία της General Motors με την Toyota.

Συνεχίζοντας, ο Musk καλωσόρισε θερμά την ανακοίνωση της CEO της GM, Mary Barra, η οποία έκανε γνωστή ότι θα διπλασιάσει την επένδυση της στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Η όλη σημασία της Tesla είναι να επιταχύνει την έλευση των ηλεκτρικών οχημάτων και τις βιώσιμες μετακινήσεις, καθώς προσπαθεί να βοηθήσει το περιβάλλον. Είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Έχουμε ανοιχτές τις πατέντες μας στον οποιοδήποτε να της χρησιμοποιήσει δωρεάν.

Αν κάποια εταιρία καταφέρει να φτιάξει ένα καλύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο από την Tesla και τελικά δεν μπορούμε να πουλήσουμε αυτοκίνητα και η εταιρία χρεοκοπήσει, πιστεύω ακράδαντα ότι αυτό είναι καλό πράγμα για τον κόσμο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Onvo L60 με έως 1.000+ χλμ. αυτονομία

Σήμερα, ο κόσμος γιορτάζει τη διεθνή ημέρα οικογένειας και η Nio αποφάσισε να λανσάρει επίσημα την νέα υπομάρκα της, με όνομα Onvo, τα μοντέλα...

Επίσημο: BYD Shark, το πρώτο pickup της εταιρίας

Μετά από μια σύντομη καμπάνια teasαρίσματος, η BYD αποκάλυψε στην Πόλη του Μεξικό το Shark, ήτοι το πρώτο της pickup. Αυτό τίθεται απέναντι στα...

Το νέο Subaru Forester θα κατασκευάζεται και στις ΗΠΑ

Η Subaru ανακοίνωσε ότι η έκτη γενιά του Forester θα γίνεται και στο εργοστάσιο της στην Ιντιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Η παραγωγική ικανότητα...