Άκρως αποκαλυπτικος ο Elon Musk για την Tesla, τα παιδικά του χρόνια, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Σχετικά άρθρα

Με την Tesla να έχει βρει πλέον τον δρόμο της και να είναι πλέον η τρίτη μεγαλύτερη σε αξία αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου, ο CEO της Elon Musk έδωσε μια συνέντευξη στο αμερικάνικο δίκτυο CBS που θα συζητηθεί και πάλι, δείχνοντας παράλληλα στοιχεία του επιχειρηματικού του πνεύματος και πόσο οραματιστής είναι.

Ο 47-χρνος Musk ανοίχτηκε αρκετά στην δημοσιογράφο Lesley Stahl, αναφέροντας μεταξύ άλλων τα πολύ άσχημα παιδικά του χρόνια, τον βίαιο πατέρα του, και το bullying -σε βαθμό να κινδυνεύει η ζωή του- που αντιμετώπιζε στο σχολείο.

Ακόμα, δήλωσε εμφατικά ότι δεν τρέφει κανέναν απολύτως σεβασμό στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) και κανένα από τα tweets του δεν έχει λογοκριθεί από τότε που έφθασε σε μια συμφωνία με αυτή, παρότι αυτό ζητούσε η SEC.

Ακόμα σχολίασε ότι η τοποθέτηση της Robyn Denholm ως νέα πρόεδρου της Musk είναι ξεκάθαρα δικιά του επιλογή και ότι εκτός από το ότι δεν θέλει να είναι και πάλι πρόεδρος, θα προτιμούσε να μην έχει κανένα τίτλο.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ακούμε τον Musk να αναφέρει τα προβλήματα “ζωής και θανάτου” που αντιμετώπισε το 2018 η Tesla, και πως όλος ο επιχειρηματικός κόσμος την είχε ξεγραμμένη. Με δικιά του, όμως, απόφαση κατασκεύασε μια νέα γραμμή παραγωγής έξω από το εργοστάσιο της στο Freemont και στον χώρο στάθμευσης, κάτι που γύρισε την πλάστιγγα προς τη πλευρά της επιτυχίας.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην GM, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα μειώσει το προσωπικό της κατά 15% και θα κλείσει επτά εργοστάσια της, και σε ερώτηση της δημοσιογράφου αν ενδιαφέρεται για την απόκτηση κάποιου από αυτά, ο Musk απάντησε καταφατικά.

Να θυμίσω ότι αν συμβεί μια τέτοια συναλλαγή αυτή θα είναι η δεύτερη μεταξύ Tesla και GM, καθώς το εργοστάσιο όπου η αμερικάνικη εταιρία συναρμολογεί τα Model S, Model X και Model 3 στο Freemont της California αγοράστηκε από την κοινοπραξία της General Motors με την Toyota.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...