Σε ακριβώς ένα μήνα από σήμερα, στις 14 Ιανουαρίου, η Ford θα παρουσιάσει στο περίπτερο της στην έκθεση του Detroit το νέο Shelby Mustang GT500. Το αυτοκίνητο έχει ήδη διαρρεύσει από μια παρουσίαση της Ford στους αντιπροσώπους της και οι μέχρι σήμερα πληροφορίες μας λένε ότι θα φορά τον 5,2-λίτρων κομπρεσοράτο V8 κινητήρα απόδοσης 720 ίππων στις 7.500 σ.α.λ με 881 Nm ροπής στις 4.500 σ.α.λ. Το μοντέλο θα ζυγίζει 1.916 κιλά, θα έχει τελική ταχύτητα 305 χλμ/ώρα και θα έχει carbon άξονα μετάδοσης.

Στις 18 Ιανουαρίου στην δημοπρασία του Barrett-Jackson στο Scottsdale της Αριζόνα, θα βγει στο σφυρί το υπ’αριθμόν 1 του Ford Mustang Shelby GT500. Όλα τα έσοδα της πώλησης θα πάνε στο ίδρυμα Juvenile Diabetes Research Foundation για την έρευνα του, ώστε να βρει θεραπεία για τον διαβήτη τύπου 1. Ο Edsel Ford II και ο Aaron Shelby θα είναι στη σκηνή κατά τη διάρκεια της δημοπρασία, σε μια προσπάθεια να ωθήσουν το πλήθος για μια μεγαλύτερη τιμή πώληση.

Ο αγοραστής του πρώτου νέου Shelby GT500 θα είναι σε θέση να επιλέξει ένα από όλα τα διαθέσιμα χρώματα, καθώς και όλα τα στοιχεία του εξοπλισμού. Ωστόσο, η παράδοση του δεν αναμένεται να ξεκινήσει πριν από το φθινόπωρο του 2019.