Η Volkswagen “παγώνει” τη συμμετοχή της στο Rallycross

Σχετικά άρθρα

Η αγωνιστική ομάδα του PSRX Volkswagen Sweden, του Petter Solberg, ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά ότι αναστέλλει τη συμμετοχή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross της FIA για το 2019. Ο δύο φορές πρωταθλητής του Rallycross, Petter Solberg, δήλωσε ότι ο λόγος είναι η αβεβαιότητα για τον αριθμό των συμμετοχών για το 2019, τονίζοντας:

Το σημαντικό πράγμα που πρέπει να καταλάβουμε εδώ είναι ότι πρόκειται για μια παύση – μια παύση και όχι ένα τέλος. Ως ομάδα, συνεχίζουμε και εργαζόμαστε μαζί. Δεν μπορούμε να πούμε πολλά για αυτό τώρα, αλλά θα υπάρξουν περισσότερα να πούμε στο νέο έτος. Πιστεύω ακόμα στο World RX. Πιστεύω ακόμα ότι αυτό το πρωτάθλημα μπορεί να προσφέρει τους πιο βιώσιμους, συναφείς, διασκεδαστικούς και ανταγωνιστικούς αγώνες οπουδήποτε στον κόσμο.

Η Volkswagen Motorsport έχει εξελίξει τα αγωνιστικά Polo και τα έχει παραχωρεί στην PSRX Volkswagen Sweden, η οποία κέρδισε το πρωτάθλημα οδηγών με τον Johan Kristoffersson και κατασκευαστών το 2017 και το 2018.

Η γερμανική εταιρία συνεχίζει να ενδιαφέρεται για την “ηλεκτροδότηση” του πρωταθλήματος Rallycross, τονίζοντας:

Φυσικά, η Volkswagen Motorsport θα παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις στην ηλεκτροδότηση του rallycross. Από την αρχή είμαστε υποστηρικτές αυτής της πρωτοβουλίας και συνεχίζουμε να μας ενδιαφέρει.

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής των εμπορικών δικαιωμάτων της IMG, εταιρίας που διαχειρίζεται τον θεσμό, Paul Bellamy, δήλωσε:

Πηγαίνοντας στο 2019, υπάρχει πλέον ένα ευρέως ανοιχτό πεδίο και μια τεράστια ευκαιρία για τις υπάρχουσες και νέες ομάδες να ανεβαίνουν στο βάθρο σε ένα από τα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Έχουμε πολλούς νέους ταλαντούχους οδηγούς που έρχονται και βρίσκονται σε συζητήσεις με πολλές νέες ομάδες που θέλουν να μπουν στο πρωτάθλημα, ειδικά τώρα που έχουμε κάνει το πρωτάθλημα πιο προσιτό και ανταγωνιστικό με 10 αγώνες. Παραμένουμε σε συνεχείς συζητήσεις με αρκετούς κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένης της Volkswagen, καθώς θα κινηθούμε προς ένα ηλεκτρικό πρωτάθλημα με τη FIA το 2021.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς ο Heikki Kovalainen

Ο πρώην οδηγός της Formula 1 και του Super GT Heikki Kovalainen θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς αφού διαγνώστηκε με ανεύρυσμα ανιούσας...

Αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα Extreme E η ομάδα του Lewis Hamilton

Μετά από τρία χρόνια στο πρωτάθλημα Extreme E η ομάδα X44 του Lewis Hamilton αποχωρεί από το πρωτάθλημα, έχοντας κερδίσει μια φορά το πρωτάθλημα...
Autoblog.gr