Εγκρίθηκε η κοινοπραξία κινητικότητας των BMW και Daimler

Σχετικά άρθρα

Τον Μάρτιο του 2018 η BMW και η Daimler ανακοίνωσαν πως ενώνουν τις δυνάμεις τους ώστε δημιουργήσουν μια εταιρία και να τεθούν απέναντι στην Uber. Σήμερα η συμφωνία πήρε την έγκριση των αντιμονοπωλιακών αρχών.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες συμφώνησαν να συνεργαστούν για την επέκταση των δραστηριοτήτων τους σε νέες υπηρεσίες, όπως ο διαμοιρασμός αυτοκινήτων -car sharing- και η φόρτιση ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

Με βάση τους όρους της συνεργασίας, η οποία περιλαμβάνει τις μονάδες διαμοιρασμού αυτοκινήτων Car2Go και DriveNow, καθώς και υπηρεσίες στάθμευσης και φόρτισης, οι Daimler και BMW έχουν ποσοστό 50% η κάθε μια στη κοινοπραξία που ίδρυσαν.

Αρχικά, η ολοκλήρωση της ενοποίησης των δύο εταιριών (Car2Go και DriveNow) σε μια είχε ανακοινωθεί ότι θα γίνει στα τέλη του 2018, αλλά λόγω απροσδόκητων καθυστερήσεων αυτό δεν ήταν πλέον δυνατό στον χρόνο που απομένει.

Έτσι, η έναρξη της υπηρεσίας μετατέθηκε για τις αρχές του 2019, αρχικά στην Ευρώπη και αργότερα στις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού, με τα γραφεία της εταιρίας να βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Γερμανίας, το Βερολίνο. Η νέα carsharing εταιρία θα “βγάλει” στον δρόμο 20.000 αυτοκίνητα σε 31 διεθνείς μεγαλουπόλεις.

Οι δύο εταιρίες θα προσφέρουν υπηρεσίες on-demand κινητικότητας μέσω των υπηρεσιών Moovel και ReachNow, υπηρεσίες car-sharing μέσω των Car2Go και DriveNow, υπηρεσίες Ride-Hailing μέσω των MyTaxi, Chauffeur Prive, Clever Taxi και Beat, υπηρεσίες Parking μέσω των ParkNow και Parkmobile Group, αλλά και υπηρεσίες φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων μέσω των ChargeNow και Digital Charging Solutions.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η AC Schnitzer βελτιώνει την BMW X5 facelift

Ο βελτιωτικός οίκος AC Schnitzer παρουσιάζει το νέο bodykit που ετοίμασε για την ανανεωμένη BMW X5. Αυτό αποτελείται spoiler στον μπροστινό προφυλακτήρα, αεροτομή, φουσκώματα...

Η Renegade Design βελτιώνει τη νέα BMW Σειρά 5

Η Renegade Design είναι ένας βελτιωτικός οίκος με έδρα το Ντουμπάι και έχει προσφέρει ένα bodykit για τη νέα γενιά της BMW 5 Series. https://youtu.be/mJN_poHtpLs Το...

Ανανέωση για τις BMW 4 Series Gran Coupe και i4

Λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη των ανανεωμένων 4-Series και M4, η BMW παρουσιάσει τις ανανεωμένες 4 Series Gran Coupe και i4. Τα αυτοκίνητα αποκτούν...

Ανάκληση για 260.658 Mercedes GLE και GLS

Σε μια ακόμη ανάκληση προχωρά η Mercedes-Benz, με αυτή να επηρεάζει 260.658 GLE και GLS παγκοσμίως και που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 1 Φεβρουαρίου 2018...