Κοντά στην αποφυλάκιση ο Carlos Ghosn

Σχετικά άρθρα

Στις 19 Νοεμβρίου, όταν και προσγειώθηκε το ιδιωτικό jet στο αεροδρόμιο Haneda του Τόκιο, ο Carlos Ghosn συνελήφθη για την κατηγορία πως απέκρυψε περίπου 34 εκατ. δολάρια από τα εισοδήματά του, και έκτοτε βρίσκεται σε φυλακή της Ιαπωνίας.

Φαίνεται, όμως, ότι το άλλοτε “μεγάλο κεφάλι” της ιαπωνικής εταιρίας θα κάνει εκτός φυλακής Χριστούγεννα, καθώς ένα δικαστήριο του Τόκιο αποφάσισε να μην παρατείνει την κράτηση του 64-χρονου. Οι δικηγόροι του δήλωσαν ότι σκοπεύουν να υποβάλουν αίτηση για καταβολή εγγύησης και εφόσον το αίτημα εγκριθεί, ο πρώην πρόεδρος της Nissan είναι πιθανό να αφεθεί ελεύθερος πολύ σύντομα, ενδεχομένως και αύριο (21/12).

Παρόλα αυτά, οι τοπικοί εισαγγελείς έχουν δικαίωμα να ασκήσουν έφεση σε ανώτερο δικαστήριο ή να απαγγείλουν στον Carlos Ghosn νέες κατηγορίες για να παραμείνει στη φυλακή, αλλά κάτι τέτοιο φαίνεται ότι δεν θα γίνει. Ο Shin Kukimoto, αναπληρωτής εισαγγελέας στο γραφείο του εισαγγελέα του επαρχιακού γραφείου του Τόκιο, δήλωσε ότι το γραφείο του θα απαντήσει “κατάλληλα”.

Ωστόσο, στην Ιαπωνία είναι ασυνήθιστο η αποφυλάκιση ενός κρατουμένου μέσω χρηματικής εγγύησης σε υπόπτους που επιμένουν στην αθωότητά τους, κάτι που σημαίνει ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο για την αποφυλάκιση του Calros Ghosn.

Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης να μην επεκτείνει την κράτηση ούτε του Greg Kelly, στενού συνεργάτη του Ghosn που και αυτός συνελήφθη μαζί του.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Nissan Qashqai facelift

Έχουν περάσει τρία χρόνια από το εμπορικό λανσάρισμα της τρίτης γενιάς του Qashqai και σήμερα η Nissan αποκάλυψε το facellit του δημοφιλέστατου ιαπωνικού μοντέλου,...

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...

Έτσι θα είναι το Nissan Qashqai facelift [Renderings]

H Nissan ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδας ότι στις 17 Απριλίου θα παρουσιάσει το Qashqai facelift, καθώς έχουν περάσει τρία χρόνια από το εμπορικό...