Η Tata δεν πουλά την Jaguar Land Rover

Σχετικά άρθρα

Η ινδική Tata Motors, η μητρική εταιρία της Jaguar Land Rover, μέσω του προέδρου της Natarajan Chandrasekaran, ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει καμία σκέψη για πώληση της Jaguar Land Rover, βάζοντας έτσι ένα τέλος στις φήμες που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα.

Ο Chandrasekaran με επιστολή που έστειλε στην πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, Theresa May, δηλώνει πως η η Tata Motors θα συνεχίζει να στηρίζει την Jaguar Land Rover.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων αναφέρει:

Θα ήθελα να διευκρινίσω πως παραμένουμε δεσμευμένοι στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και επιτυχία της Jaguar Land Rover.

Η Jaguar Land Rover θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει τις παγκόσμιες προκλήσεις και επιπτώσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας και για να τις αντιμετωπίσει, η διοίκηση λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για να οδηγήσει της εταιρία στην επιχειρηματική αριστεία, συνεχίζοντας παράλληλα να επενδύει σε καινοτόμα προϊόντα και τεχνολογίες, προκειμένου να παραμείνει ανταγωνιστική σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δεν υπάρχει καμία αλήθεια στις φήμες ότι η Tata Motors θέλει να εκχωρήσει το μερίδιό της στη Jaguar Land Rover ή να καταργήσει τη Jaguar.

Είμαι σίγουρος πως αυτά τα εγγενή πλεονεκτήματα, σε συνδυασμό με τις εστιασμένες προσπάθειες της διοίκησης για μεσοπρόθεσμη βελτίωση των επιδόσεων και τη βελτίωση της επιχειρησιακής μόχλευσης, θα συμβάλουν ώστε η Jaguar Land Rover να προσφέρει σταθερή, ανταγωνιστική και αυξανόμενη ταμειακή ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.

Τον περασμένο Νοέμβριο η Tata Motors ανακοίνωσε ένα νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης της βρετανικής εταιρίας, που έχει ως στόχο την επαναφορά της εταιρίας σε θετική τροχιά, μιας και αυτή έχει πληγεί σημαντικά από την πτώση των πωλήσεων diesel οχημάτων στην Ευρώπη, από το Brexit, αλλά και από τις εμπορικές διαμάχες ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα. Φήμες θέλουν την Jaguar Land Rover να προχωρά σε περικοπή 5.000 θέσεων εργασίας.

ΠηγήThe Times

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η JLR προσλαμβάνει 250 ηλεκτρολόγους μηχανικούς

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Jaguar Land Rover (JLR) έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά. Ωστόσο, σήμερα, η βρετανική...