Η Nissan στην CES θα παρουσιάσει την τεχνολογία Invisible-to-Visible (I2V). Πρόκειται για μια τεχνολογία που συλλέγει δεδομένα από αισθητήρες μέσα και έξω από ένα αυτοκίνητο, τα οποία αποθηκεύονται σε cloud, επιτρέποντας του να μπορεί να παρακολουθεί το άμεσο περιβάλλον που κινείται το αυτοκίνητο, αλλά και να “βλέπει” πίσω από μια στροφή ή ένα κτίριο.

Το σύστημα θα βελτιώνει την πλοήγηση, ενώ θα μπορεί να εμφανίζει και πληροφορίες σχετικά με την κίνηση στους δρόμους και τον εκτιμώμενο χρόνο ενός ταξιδιού, δίνοντας παράλληλα πληροφορίες για το ποια λωρίδα κυκλοφορίας έχει λιγότερη κίνηση.

Η τεχνολογία που έχει σχεδιαστεί τόσο για αυτόνομα όσο και για συμβατικά αυτοκίνητα, δημιουργεί έναν 360 μοιρών χάρτη του περιβάλλοντος του χώρου που κινείται το αυτοκίνητο και μπορεί να ενημερώνει τον οδηγό για κοντινούς πεζούς, ζώα κτλ, ενώ μπορεί να καταλάβει πότε ο οδηγός είναι κουρασμένος και χρειάζεται να κάνει μια στάση για να ξεκουραστεί. Για την ώρα η χρήση της απαιτεί γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας.