Την επόμενη Τρίτη, 8 Ιανουαρίου στις 10:30 τοπική ώρα Ιαπωνίας, ο Carlos Ghosn αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστήριο του Τόκιο, καθώς ζήτησε ανοιχτή ακρόαση για να ακούσει τους λόγους κράτησης του.

Αυτή θα είναι η πρώτη εμφάνιση του από τη σύλληψη του στις 19 Νοεμβρίου, με κατηγορίες για οικονομικές παραβιάσεις. O Ghosn κρατείται από τότε, ενώ έχει συλληφθεί ξανά και με άλλες κατηγορίες.

Ο Ghosn υπέβαλε αίτηση στο Επαρχιακό Δικαστήριο του Τόκιο την Παρασκευή και το δικαστήριο καλείται να διεξαγάγει ακρόαση εντός πέντε ημερών.

Τον πρώην ισχυρό άνδρα της Nissan και της Renault βαραίνουν κατηγορίες για απόκρυψη εισοδήματος κατά το ήμισυ για τις απολαβές του από τη Nissan επί πέντε έτη αρχής γενομένης από το 2010.

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν και εις βάρος της εταιρίας για ψευδείς δηλώσεις των ετήσιων αποτελεσμάτων χρήσης. Η Νissan πάντως δηλώνει πως συνεργάζεται πλήρως με τις δικαστικές αρχές.

Ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Nissan, Greg Kelly που είχε συλληφθεί μαζί με τον Carlos Ghosn, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση τα Χριστούγεννα. Τόσο ο Ghosn όσο και ο Kelly αρνούνται τις κατηγορίες.