Αποφυλακίστηκε ο Greg Kelly της Nissan

Σχετικά άρθρα

Το Επαρχιακό Δικαστήριο του Τόκιο αποφάσισε την απελευθέρωση με εγγύηση του Greg Kelly, διευθυντικού στελέχους της Nissan, ο οποίος είχε συλληφθεί μαζί με τον πρώην πρόεδρο της εταιρείας, Carlos Ghosn. Ο Ghosn παραμένει ακόμη υπό κράτηση.

Ο Kelly, στενός συνεργάτης του Ghosn, απελευθερώθηκε το βράδυ της Τρίτης 25/15/2018, αφού απορρίφθηκε αίτηση των εισαγγελέων που προσπάθησαν να εμποδίσουν την αποφυλάκισή του. Η εγγύηση ορίστηκε στα 70 εκατ. γεν (555.000 ευρώ). Ο Kelly κατηγορείται ότι βοήθησε τον Ghosn να εμφανίζει τις απολαβές του από την εταιρεία ως μικρότερες των πραγματικών την πενταετία 2010-2015.

Σήμερα επέστρεψα στον έξω κόσμο μετά την καταβολή εγγύησης. Ανυπομονώ να λάβω τη δικαστική κρίση ότι είμαι αθώος, να αποκαταστήσω το όνομά μου και να επιστρέψω στην οικογένειά μου το συντομότερο δυνατό.

Πιστεύω στην αθωότητά του, η οποία θα αποκαλυφθεί στη δίκη,

ανέφερε ο 62χρονος Kelly σε γραπτή δήλωσή του, με έναν από τους δικηγόρους του να δηλώνει πως ο πελάτης του είναι αθώος και ότι ενήργησε μόνο σύμφωνα με τη νομοθεσία και την εταιρική πολιτική.

Στις 22 Νοεμβρίου, ο Kelly έχασε τον τίτλο του representative director στην ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, ωστόσο παραμένει διευθυντής. Η θέση του representative director προσφέρει ειδικά δικαιώματα με βάση το ιαπωνικό δίκαιο, αφού επιτρέπει μεταξύ άλλων την υπογραφή εγγράφων εκ μέρους της εταιρείας.

Σύμφωνα με τους όρους της εγγύησης, o Kelly απαγορεύεται να ταξιδεύει στο εξωτερικό, να έρθει σε επαφή με άτομα που εμπλέκονται στις καταγγελίες και πρέπει να μείνει σε ένα σπίτι που έχει εγκριθεί από το δικαστήριο. Οι δικηγόροι του λένε ότι εξαιρέσεις για ταξίδια μπορούν να γίνουν κατά περίπτωση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποκαλύπτεται η εμφάνιση του νέου Renault 5

Η Renault έχει κάνει γνωστό ότι τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου αμιγώς ηλεκτρικού της μοντέλου θα γίνουν στην έκθεση της Γενεύης, που θα διεξαχθεί...

Στην έκθεση της Γενεύης τα αποκαλυπτήρια του Renault 5

Η Renault βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο των δοκιμών του ηλεκτρικού Renault 5, ώστε τα επίσημα αποκαλυπτήρια του μοντέλου να γίνουν στην έκθεση της Γενεύης,...

Η Renault μας δείχνει το νέο Twingo σε μορφή πρωτότυπου

Η Renault αποκάλυψε σήμερα το πρωτότυπο της επόμενης γενιάς του Twingo, που θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2026. Το νέο Twingo θα είναι πλήρως...