Η Fiat Chrysler θα πληρώσει 650 εκατ. δολάρια λόγω της υπόθεσης με τα λογισμικά εξαπάτησης εκπομπών ρύπων

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με το Associated Press η Fiat Chrysler Automobiles θα πληρώσει 650 εκατ. δολάρια λόγω της υπόθεσης με τα λογισμικά εξαπάτησης εκπομπών ρύπων, στην οποία εμπλέκονταν 104.000 μοντέλα της Jeep και της Ram που φορούν τον 3,0-λιτρο Ecodiesel κινητήρα.

Συγκεκριμένα η FCA θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο ύψους 311 εκατ. δολαρίων στη κυβέρνηση της Καλιφόρνια, 280 εκατ. δολάρια σε αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες των εμπλεκομένων οχημάτων και 72 εκατ. δολάρια στις κυβερνήσεις άλλων πολιτειών των ΗΠΑ. Κάθε ιδιοκτήτης θα λάβει το ποσό των 2.800 δολαρίων περίπου.

Να θυμίσω πως η FCA κατηγορείται πως εξόπλισε τα σχεδόν 104.000 πετρελαιοκίνητα οχήματα (Ram 1500 και Jeep Grand Cherokee με τον 3,0-λιτρο EcoDiesel) με 8 λογισμικά εξαπάτησης εκπομπών ρύπων, τα οποία έκαναν τα συστήματα ελέγχου εκπομπών των οχημάτων να λειτουργούν διαφορετικά και λιγότερο αποτελεσματικά κατά τη διάρκεια ορισμένων συνθηκών οδήγησης, σύμφωνα με δήλωση του Οργανισμού Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Chrysler παρήγαγε το 100.000στό Pacifica Plug-In Hybrid

H Chrysler ανακοίνωσε ότι το 100.000στό Pacifica Plug-In Hybrid βγήκε από τη γραμμή παραγωγής την τελευταία ημέρα του Αυγούστου, με τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο...