Η Ram στην έκθεση του Ντιτρόιτ παρουσίασε τα νέα 2500 και 3500. Τα Heavy Duty μοντέλα υπόσχονται πως είναι τα “πιο ικανά heavy duty pickups που κατασκευάστηκαν ποτέ”, έχοντας την καλύτερη δυνατότητα ρυμούλκησης, τη μεγαλύτερη δυνατότητα φόρτισης και τη μεγαλύτερη ροπή της κατηγορίας.

Σχεδιαστικά ακολουθούν τη φιλοσοφία του νέου 1500 που παρουσιάστηκε στη ίδια έκθεση έναν χρόνο πριν. Στο εσωτερικό συναντάμε πιο πολυτελή υλικά, ηχοσύστημα της Harman Kardon 750 watt με 17 ηχεία και ενεργό σύστημα ακύρωσης θορύβου,  όπως και μια οθόνη 12″ στο κέντρο του ταμπλό, που μπορεί να εμφανίζει ταυτόχρονα μέχρι και δύο διαφορετικές εφαρμογές. 

Κίνηση παίρνουν από τον 6,7-λίτρων Cummings εξακύλινδρο turbodiesel κινητήρα απόδοσης 400 ίππων με 1.356 Nm ροπής, ενώ υπάρχει και μια έκδοση με 370 άλογα και 1.152 Nm ροπής. Τα αυτοκίνητα έχουν ικανότητα ρυμούλκησης 15.920 κιλών και ωφέλιμο φορτίο 3.484 κιλά.

Ο νέος εξακύλινδρος κινητήρας ζυγίζει 27 κιλά λιγότερα από τον κινητήρα της προηγούμενης γενιάς, έχοντας νέα κυλινδροκεφαλή, νέα ελαφρύτερα πιστόνια, νέα εξάτμιση και νέο turbo Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. 

Διαθέσιμος και ένας 6,4-λίτρων V8 HEMI κινητήρας απόδοσης 410 ίππων με 581 Nm ροπής που συνδυάζεται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Τα νέα Heavy Duty μοντέλα έχουν επανασχεδιασμένη ενεργή ανάρτηση με προοδευτικά ελατήρια, ενώ εξοπλίζονται με 100 χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως κάμερα 360 μοιρών, αυτόματο φρενάρισμα εκτάκτου ανάγκης, ενεργό cruise control, σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών των ρυμουλκουμένων και κάμερα φορτοεκφόρτωσης. Μπορούν να προσφέρονται και σε έκδοση Power Wagon που έχει διαφορετική ανάρτηση, διαφορικά με λειτουργία κλειδώματος και βαρούλκο.