Η Infiniti παρουσίασε στην έκθεση του Ντιτρόιτ το QX Inspiration Concept, ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο, που μας δείχνει την κατεύθυνση που θέλει να ακολουθήσει η εταιρία στον τομέα αυτό.

Το ηλεκτρικό crossover βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα αποκλειστικά για ηλεκτρικά μοντέλα, με την εμφάνιση του αυτοκινήτου να αντλεί ορισμένα στοιχεία από το Q Inspiration. Φέρει τη νέα γλώσσα σχεδιασμού της εταιρίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, χωρίς να χάνεται το ιαπωνικό DNA. Έχει μήκος 4,65 μέτρα, φορώντας ζάντες 22″.

Υπάρχουν κάμερες στην θέση των εξωτερικών καθρεφτών, με το γεμάτο καμπύλες αμάξωμα μα φιλοξενεί λεπτά LED φωτιστικά σώματα, ενώ το λογότυπο της Infiniti είναι φωτιζόμενο. Το πρωτότυπο έχει κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο προκειμένου να προσφέρει ευρύχωρους εσωτερικούς χώρους, μιας και η έλλειψη κινητήρα εσωτερικής καύσης επέτρεψε στους σχεδιαστές να μετατοπίσουν το εσωτερικό προς τα εμπρός.

Η εταιρία δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστκά του QX Inspiration Concept, εκτός του ότι διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, ένας ανά άξονα, κάνοντας το μοντέλο τετρακίνητο.