Το 2018, ήταν μια άκρως επιτυχημένη χρονιά για την τσέχικη εταιρία, καθώς πούλησε 1.253.700 αυτοκίνητα (+4,4% σε σχέση με το 2017), κάνοντας ακόμα ένα ρεκόρ. Για το 2019 έχει προγραμματίσει να κυκλοφορήσει τέσσερα μοντέλα: το νέο Scala, το facelift του Superb, την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Citigo, και το νέο μικρό της SUV με σκοπό να κάνει άλλη μια χρονιά ρεκόρ πωλήσεων.

Το κυριότερο μοντέλο στην γκάμα της Skoda και αυτό που έχει τις περισσότερες πωλήσεις, είναι η Octavia, και με την τρέχουσα γενιά να μετράει ήδη έξι χρόνια εμπορικής πορείας η εταιρία έχει ξεκινήσει την εξέλιξη της τέταρτης γενιάς της Octavia, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί προς τα τέλη του έτους και να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2020.

Υπάρχει η πιθανότητα να την δούμε στην έκθεση της Φρανκφούρτης, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με τον σχεδιασμό του μοντέλου να είναι πιο κλασσικός, καθώς δεν θα φέρει τους διπλούς προβολείς της σημερινής γενιάς. Λέγεται, όμως, ότι θα έχει μια τύπου-coupe εμφάνιση, που θα την κάνει πιο θελκτική στο μάτι, ωστόσο χωρίς να επηρεάζεται ο χώρος αποσκευών, ο οποίος θα φτάνει τα 600 λίτρα.

Θα έχει μεγάλη μάσκα, χρωμιομένες λεπτομέρειες και στο εσωτερικό θα συναντάμε νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη 6,5 ιντσών στη βάση, ενώ θα υπάρχουν επιλογές για 8 ή 9,2 ιντσών στις ακριβότερες εκδόσεις. Ακόμα, θα διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων και περισσότερους χώρους.

Θα κατασκευάζεται πάνω στην MQB πλατφόρμα και μηχανικά θα εξοπλίζεται με τον 1.500αρη τετρακύλινδρο TSI κινητήρα απόδοσης κοντά στα 200 άλογα, με την κορυφαία RS έκδοση να φορά έναν 2,0-λιτρο TSI απόδοσης περίπου 250 ίππων. Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων αναμένεται ένας νέος 1.500αρης TDI που θα αντικαταστήσει τον σημερινό 1.6 TDI, με όλους τους κινητήρες να εξοπλίζονται με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V.