WRC: O Marcus Gronholm θα τρέξει στη Σουηδία με ένα Yaris WRC

Σχετικά άρθρα

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC, Marcus Gronholm, θα επιστρέψει στην ενεργό δράση για έναν αγώνα, καθώς θα συμμετάσχει στο Ράλι Σουηδίας του επόμενου μήνα με ένα Toyota Yaris WRC. Η συμμετοχή του Gronholm είναι ιδιωτική, αλλά το αυτοκίνητο θα το διαχειριστεί και θα είναι προετοιμασμένο από την Toyota Gazoo Racing, όχι όμως ως μέρος της εργοστασιακής προσπάθειας.

Πέρσι, ο Φιλανδός, ο οποίος κλείνει τα 51 του χρόνια την εβδομάδα πριν από την επιστροφή του στο WRC, ήταν κοντά στο να οδηγήσει ένα Yaris στον αγαπημένο του αγώνα του παγκόσμιου πρωταθλήματος, αλλά η έλλειψη αυτοκινήτων δεν κατέστησε αυτό δυνατό.

Ο “Σανίδας” είναι ο πιο επιτυχημένος οδηγός στην ιστορία του αγώνα της Σουηδίας στο WRC, έχοντας κατακτήσει πέντε νίκες. Παρόλα αυτά πιστεύει ότι δεν έχει καμία ελπίδα για μια έκτη νίκη, που θα τον έβαζε μπροστά από τον Σουηδό μύθο Stig Blomqvist, με τον Gronholm να δηλώνει:

Αυτή η συμμετοχή είναι για να απολαύσω το δώρο γενεθλίων μου στις εκπληκτικές ειδικές του Ράλι Σουηδίας. Έχω πολλές αξέχαστες αναμνήσεις από τον αγώνα και εδώ σημείωσα την πρώτη μου νίκη στο WRC το 2000. Έτσι, τώρα θα τρέξω το ράλι μια ακόμα φορά. Είμαι αρκετά μεγάλος για οδηγός rally, γι ‘αυτό θα οδηγήσω αναλόγως. Αλλά, επειδή θα ξεκινώ πίσω από όλους τους άλλους αυτό είναι καλό, έτσι υποθέτω ότι θα μπορούσαμε ακόμα να κάνουμε κάτι.

Ο Gronholm θα έχει και πάλι τον Timo Rautiainen ως συνοδηγό, με τον τελευταίο να κάθεται δίπλα στον Valteri Bottas, και τις προηγούμενες ημέρες δοκίμασε ξανά το νέο του αγωνιστικό στη Σουηδία, τονίζοντας:

Σκοπεύω να οδηγήσω όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα για να πάρω μια καλή αίσθηση για το αυτοκίνητο. Δεν πρόκειται να χάσω χρόνο να στήσω το αυτοκίνητο μόνος μου, αλλά αντ ‘αυτού θα πάρω ένα set-up από την Toyota Gazoo Racing που νομίζουν ότι θα λειτουργήσει καλά.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Toyota Gazoo Racing WRT, Tommi Makinen, είπε ότι ανυπομονεί να δει τι μπορεί να κάνει ο συμπατριώτης του στη Σουηδία, δηλώνοντας:

Θα μπορούσε να είναι πολύ γρήγορος, ειδικά όπως η Σουηδία που ήταν ένα από τα ράλι που αγαπά. Θα μπορούσε να είναι καλός και θα ήταν εξαιρετικό να τον δούμε ξανά σε αυτό το ράλι, αφού το κέρδισε τόσες φορές.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

WRC: Το Rally των Καναρίων Νήσων στο ημερολόγιο του 2025

Ακολουθώντας τα βήματα του Rally Λετονίας και του Rally Πολωνίας, τα οποία χρησιμοποίησαν το μονοπάτι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ERC) για να συμμετάσχουν στο...

Η FIA συζητά με τον Ερντογάν την επιστροφή του GP της Τουρκίας και του WRC

Ο πρόεδρος της FIA Mohammed Ben Sulayem είχε συνάντηση χθες με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συζητώντας το ενδεχόμενο επιστροφής τόσο της...

WRC: Τέλος τα υβριδικά από το 2025

Η FIA αποφάσισε να εγκαταλείψει τους υβριδικούς κινητήρες στη κορυφαία κατηγορία Rally1 του WRC, από το 2025, στη προσπάθεια της μειώσει το κόστος και...

WRC: Διεργασίες για αγώνα στις ΗΠΑ το 2026

Η τελευταία φορά που διεξήχθη αγώνας του WRC στη Βόρεια Αμερική ήταν το Olympus Rally, με έδρα την Ουάσιγκτον μεταξύ 1986 και 1988. Ο...
Autoblog.gr