Η GBatteries υπόσχεται φόρτιση μπαταριών σε όσο χρόνο φουλάρεις του ρεζερβουάρ σου

Σχετικά άρθρα

Μια νέα startup εταιρία, η GBatteries, αναπτύσσει τεχνολογία η οποία υπόσχεται πως μπορεί να φορτίσει τις υπάρχουσες μπαταρίες ιόντων-λιθίου ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, μέσα στον ίδιο χρόνο που κάποιος χρειάζεται για να φουλάρει το ρεζερβουάρ καυσίμου του αυτοκινήτου του.

Η εταιρία έχει ιδρυθεί από τους Kostya Khomutov, Alex Tkachenko, Nick Sherstyuk και Tim Sherstyuk και χρηματοδοτείται από τις Airbus Ventures, Initialized Capital, Plug and Play και SV Angel.

Ενώ πολλές εταιρίες εστιάζουν στην εξέλιξη νέων χημικών και υλικών που έχουν ως στόχο να βελτιώσουν την ταχύτητα φόρτισης των μπαταριών, η GBatteries εστίασε στις υπάρχουσες μπαταρίες, δημιουργώντας μια τεχνολογία που διαθέτει προηγμένο λογισμικό και κάνει χρήση τεχνητής νοημοσύνης και υπολογιστών, επιτρέποντας σε μια μπαταρία 60 kWh να πάρει αυτονομία 191,5 χιλιομέτρων μέσα σε 15 λεπτά φόρτισης, αυτονομία πολύ μεγαλύτερη από τα 24 χιλιόμετρα που προσφέρουν σήμερα αντίστοιχοι φορτιστές, μέσα σε 15 λεπτά φόρτισης.

Ενώ τα περισσότερα σύστημα φόρτισης εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες, όπως η θερμοκρασία που δημιουργείται κατά την φόρτιση, η GBatteries διαχειρίζεται το πρόβλημα αυτό με ένα ιδιαίτερο μοντέλο φόρτισης που “επιβραδύνει” και “επιταχύνει” την φόρτιση όταν κρίνει απαραίτητο. Αυτό επιτρέπει τη φόρτιση να γίνεται πολύ ταχύτερα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα